АКТУАЛЬНО

«Плекаючи спільне благо: разом до сталого розвитку суспільства»: 14-й Екуменічний соціальний тиждень стартує у Львові

Понеділок, 04 жовтня 2021, 10:11
З 5-го по 9-те жовтня 2021 року у Львові відбудеться щорічний міжнародний форум «Екуменічний соціальний тиждень» (з опцією онлайн). Тема – «Плекаючи спільне благо: разом до сталого розвитку суспільства».

Конференції, дискусії, круглі столи, презентації, семінари, сесії, лекції – впродовж п’яти днів форум об’єднуватиме ресурси громади, влади, ЗМІ, соціальних організацій, Церков, освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях, соціальному вченню Церкви та принципах сталого розвитку.

Пресконференція з нагоди відкриття 14-го Екуменічного соціального тижня відбудеться 4 жовтня об 11.00 год на платформі Zoom: https://zoom.us/j/94096182224?pwd=dmdCOW5NZzV5TVpVcVBDZ1hvUWhWdz09

Учасники:

  • Павло Смицнюк, директор Інституту екуменічних студій УКУ;
  • Ірина Кітура, координаторка проекту «Екуменічний соціальний тиждень», керівниця програм та проектів Інституту екуменічних студій УКУ;
  • Зіновій Свереда, експерт Української кооперативної федерації;
  • Світлана Романко, менеджерка кампаній проти викопного палива, Laudato Si’ Movement.

Що таке Цілі сталого розвитку? Які виклики сьогодні стоять перед різними секторами у досягненні Цілей? Яка роль громадського сектору у побудові сталих громад і країн? Як сьогодні релігійне соціальне вчення може сприяти досягненню Цілей сталого розвитку? Що Церква робить (може робити) для творення справедливого світу? Як міжсекторне партнерство розвивається сьогодні? Чи можливий сталий розвиток в країні, де точиться війна? Відновлювальний бізнес: як це працює? З якими проблемами стикаються представники громадськості, державного та бізнесового секторів, Церкви та релігійні організації, ЗМІ, освітяни у своїй праці задля побудови більш справедливого суспільства? Відповіді на ці та інші запитання шукатимемо наступного тижня, з 5 по 9 жовтня, під час 14-го ЕСТ.

Напрямки форуму:

  • екологія (збереження лісів, біорізноманіття, екосистем суші та води, завершення ери викопного палива, зміни клімату);
  • економіка та бізнес (сталий розвиток та роль бізнесу, Європейський Зелений Курс);
  • екуменічний і міжрелігійний діалог та цілі сталого розвитку;
  • інклюзивність;
  • питання миробудування;
  • богословські заходи: презентація книги та ін.

Всі події відбуватимуться на платформі Zoom. Також пряма трансляція буде доступна у Facebook та на YouTube. Тому долучитися в реальному часі та поставити запитання спікерам можна буде з будь-якої точки світу.

Серед спікерів: Кардинал Майкл Черні, заступник секретаря відділу мігрантів та біженців Дикастерії Святого Престолу для сприяння цілісному розвитку людини; Йохан де Тавернір, декан факультету богослов’я та релігійних наук Лювенського Католицького Університету; Дафіна Ґерчева, постійна представниця ПРООН в Україні.

Організатори: Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, Фонд Конрада Аденауера в Україні, Львівська міська рада.

Експерти та партнери: Управління екології Львівської міської ради, Міжнародна благодійна організація "Екологія. Право. Людина", Львівська бізнес-школа УКУ та ін.

Деталі на нашій Facebook-сторінці.

Реєстрація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEekQdS580_1xeZTMvJMbvH7PxNRCkMY_r8RpFh3xWOilQrw/viewform

Контакти: щодо організаційних питань – Ірина Кітура, координаторка проекту, [email protected]; для ЗМІ – Марта Більська, тел. 096 212 43 03.

Програма форуму за посиланням.

Довідка

Міжнародний суспільний форум "Екуменічний соціальний тиждень" – це проєкт, в межах якого відбуваються заходи різного формату – академічні, культурно-мистецькі, просвітницькі та практичні. Вже 14 років поспіль Форум гуртує людей зі всієї України та світу. Серед учасників — представники громадського сектору, бізнес-середовища, державних структур, молодіжних організацій, освітніх закладів, релігійних інституцій та Церков різних конфесій, які збираються разом, щоб творити синергію, нові ідеї та історії успіху.

Інституту Екуменічних Студій УКУ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next