АКТУАЛЬНО

ПМВ спільно з Катехитичною комісією УГКЦ розпочинає проєкт щодо вишколу катехитів-мирян

Четвер, 18 червня 2020, 17:22
Пасторально-міграційний відділ УГКЦ у співпраці з Катехитичною комісією УГКЦ ініціював проведення вишколу для катехитів-мирян, які мешкають у країнах, де немає ієрархічних структур УГКЦ і якими опікується ПМВ. Мета проєкту – покращення душпастирської праці та допомога священникам, які служать у тих країнах.

Навчання буде проводитися онлайн і дозволить мирянам здобути навички в катехитичному напрямку праці як з дітьми різного віку, так і з дорослими. Вишколи відбуватимуться відповідно до специфіки кожної громади і країни.

9 червня Пасторально-міграційний відділ провів онлайн-зустріч для священників УГКЦ, які душпастирюють у Португалії, Іспанії, Литві, Греції, ОАЕ і Україні, з керівництвом Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ. Зустріч проводилася з метою дізнатися про ситуацію з катехизацією у різних країнах, якими опікується ПМВ, і про потреби в катехитах.

Заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ Назар Дуда ознайомив священників і катехитів з різними видами й методами катехизи, що стали необхідними в час карантину.

Викликом нашого часу стала катехиза дітей, тому ПКК опрацювала та пропонує на своєму сайті відеоматеріали на різні теми. Активну участь у створенні відеоматеріалів беруть катехити з різних країн світу, своїм творчим служінням об’єднуючи Церкву.

Після зустрічі ПМВ виступив з ініціативою проведення вишколів для усіх охочих мирян. Вже десятки українців-греко-католиків, які бажають поглибити свої знання правд віри, догм Церкви та відповідних практичних застосувань у переданні цієї інформації слухачам, зголосилися до участі в такій катехитичній формації.

Вишколи покликані не лише втримати релігійну ідентичність українців греко-католиків за кордоном, але й підтримувати культурно-національні цінності українського народу.

Набір для участі в проєкті триває. Зареєструватися можна, надіславши звернення на електронну пошту ПМВ [email protected]

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next