АКТУАЛЬНО

Побачило світ унікальне видання про Станіславівських та Івано-Франківських єпископів УГКЦ

Четвер, 30 грудня 2021, 13:50
Курія Івано-Франківської архиєпархії видала книгу-монографію про Станіславівських та Івано-Франківських архиєреїв УГКЦ, духовних провідників Прикарпаття. Видання відкриває сторінки життя та діяльності єпископів в період з проголошення папою Левом ХІІІ Станіславівської єпархії 1885 року і до сьогодні.

Монографію видали з нагоди ювілею 10-ї річниці Івано-Франківської митрополії УГКЦ, декрет про проголошення якої 13 грудня 2011 року підписав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Книга побачила світ у видавництві «Нова Зоря».

Видання складається з двох частин: бібліографічних даних про духовних провідників Прикарпаття, а також представляє сучасну пастирську діяльність архиєпископа і митрополита Івано-Франківського владики Володимира Війтишина.

Книга наповнена не тільки текстовими даними у вигляді біографій та описів, а й ілюстрована цінними репринтними та сучасними світлинами, а також копіями архівних і музейних документів.

У вступному слові владика Володимир наголосив на важливості збереження пам’яті про усіх попередників – єпископів станіславівських, монахів та монахинь, священників та вірних, які не зрадили своєї віри і свідомо йшли на випробування у Далекий Сибір.

«Книга, яку ви тримаєте в руках, має за мету пригадати нам подвиг, який здійснили наші єпископи, серед яких є новомученики XX століття, проголошені блаженними під час візиту святого Івана ПавлаⅡ в Україну: Григорій Хомишин, Симеон Лукач та Іван Слезнюк. Їхнє самовіддане служіння спонукає нас не лише віддати їм шану, а й пам’ятати, що їхня жертва є прикладом для нас і прийдешніх поколінь, а також засторогою перед можливими поверненнями тоталітарної системи», – зазначив владика Володимир.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Департаменту інформації Івано-Франківської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next