АКТУАЛЬНО

«Починається нова сторінка в історії Католицької Церкви в Україні», − Глава УГКЦ про висвячення Едварда Кави

Середа, 21 червня 2017, 14:56
Глава УГКЦ узяв участь в Архиєрейській хіротонії єпископа-номінанта РКЦ в Україні Едварда Кави, яка відбулася сьогодні, 21 червня, у латинській митрополичій базиліці у Львові. Першоієрарх відзначив важливість сьогоднішньої події і назвав її початком нової сторінки Римо-Католицької Церкви в Україні.

«Я думаю, що улюбленою сьогодні відчуває себе вся Католицька Церква в Україні. Ця подія, яка сьогодні відбувається у Львові, ця подія, яка відбудеться в Києві в суботу, дає нам відчуття, що починається нова сторінка в історії Католицької Церкви в Україні. Сторінка, яка буде позначена любов'ю, – любов'ю не тільки Бога до нас, а й братньою любов’ю між нами, між тими двома легенями Церкви – Східної та Західної», − заявив Блаженніший Святослав.

Звертаючись до владики Едварда Кави, Глава УГКЦ наголосив на вагомості єпископського служіння та пригадав слова, які Господь промовив до Мойсея.

«Коли Господь Бог вибирає з-поміж нас свого служителя, свого єпископа, Він наче хоче нам сказати те саме, що колись сказав Мойсеєві біля неопалимої купини: «Тому що голос плачу і крику мого народу дійшов аж до моїх вух, тому я тебе вибрав і покликав».

Дорогий владико, ти є улюбленцем Божим. Сьогодні Він показує, наскільки Він любить тебе і полюбив ще перед сотворенням світу», − зазначив Предстоятель УГКЦ.

«Ми приймаємо вас сьогодні до колегії наслідників апостолів, до нашої спільноти католицьких єпископів України з великою радістю, надією і любов’ю… Ми будемо разом із вами. Ми сьогодні супроводжуємо вас молитвою, але ми тільки починаємо це робити і будемо разом з вами пліч-о-пліч крокувати далі разом», − запевнив Блаженніший Святослав.

risu.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next