АКТУАЛЬНО

Подорож волонтерського театру «Притча» на Чернігівщину

Середа, 26 червня 2013, 12:21
22–23 червня 2013 року, на свято П'ятдесятниці, волонтерський театр «Притча» під керівництвом Марічки Сохацької (режисер-постановниця Юлія Карпицька) здійснив тур. Цього разу на Чернігівщину: до Чернігівської жіночої колонії № 44 та центру соціальної реадаптації «Святого Переображення» у Любечі. Там відбулися, останні в цьому році, покази вистави «Пасхальна містерія».

Учасниками туру були: Юлія Карпицька, Марічка Сохацька, Олексій Плохотюк, Тарас Монастирський, Людмила Курись, Євген Дмитрук, Наталія Шандрук, Ольга Петрашик, Наталія Ковальчук та священик Костянтин Пантелей. Після виступу в колонії вони пообідали в монастирі Святого Петра і Павла, де змогли поспілкуватися з о. Віталієм Котиком, керівником програми соціальної реадаптації для жінок. Відтак відбувся переїзд до селища Любеч. Впродовж доби волонтери жили в любецькому центрі «Переображення» для допомоги жінкам, які потрапили у скрутні життєві обставини (залишилися без дому, втратили соціальні зв'язки). Працювали на присадибній ділянці, відпочивали, молилися і спілкувалися.

Найпам'ятнішю подією була, звичайно, вистава. Глядачки переживали й, навіть, плакали. Глибокий слід залишиться також у волонтерів.

Зранку, на свято Зіслання Святого Духа, о. Костянтин Пантелей відслужив Божественну Літургію в капличці центру. Відтак мешканки й гості оглянули історичні місця Любеча. Екскурсію провів місцевий краєзнавець та історик п. Станіслав.

Необхідно зазначити, що громада доброзичливо сприйняла появу центру, а селищна рада люб'язно надала приміщення в оренду. До роботи центру залучені мешканці селища. Налагоджується співпраця з відповідними соціальними службами на районному та обласном рівнях. Зараз соціальну реадаптацію проходять три жінки - Тетяна, Оксана і Люба, - які нещодавно звільнилися з Чернігівської виправної колонії. У розпорядку дня праця й молитва. Жінки доглядають присадибну ділянку та яблуневий сад, займаються рукоділлям, принагідно працюють у місцевому лісництві. Соціальний та духовний супровід здійнюють редемптористи: о. Віталій, с. Оксана й с. Михаїла, також соціальний педагог п. Людмила, мешканка селища Любеч. Найважливіша рушійна сила, яка допомагає розвитку центу «Переображення» - це надія.

 

Пенітеціарне душпастирство УГКЦ


 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next