АКТУАЛЬНО

Покровський квест для студентської молоді Києва

Вівторок, 15 жовтня 2013, 12:16
12 жовтня 2013 року, напередодні великого свята Покрови Пресвятої Богородиці, у Києві відбувся Покровський квест, організований Центром академічного душпастирства Київської архиєпархії за підтримки національної скаутської організації “Пласт” та “Лицарів Колумба” Ради святого Володимира.

Реєструючись на квест, учасники і не уявляли, що на них чекає. Організатори до останнього не розкривали таємниці. Навіть більше, учасники були заінтриговані умовами участі.

Географія квесту була доволі широкою: Софійська площа, Майдан, Хрещатик, Липки, Володимирська гірка, Контрактова площа, Аскольдова могила, Києво-Печерська лавра і навіть станція метро “Васильківська”. Окрім того, учасники квесту відвідали пам’ятник Пилипу Орлику, шукали меморіальні дошки козакам, знайшли два пам'ятникb ап. Андрія Первозванного і пам’ятник Героям Крут, а також відомого героя мультфільму “Їжачок у тумані”, котрий вказував на бравого козака - захисника України.

Прибувши до фінального місця збору – Патріаршого собору Воскресіння Христового, учасники ділилися своїми здогадками щодо зашифрованих місць, попиваючи чай і відновлюючи сили солодощами.

Об’єднавшись в одну дружну команду, молоді люди взяли участь у Вечірні в храмі Благовіщення при Патріаршому соборі, подякували Богу за чудову погоду і позитивний та насичений емоціями суботній день.

І нарешті – оголошення результатів. Переможцем квесту стала команда Клубу соціальних танців “Quick степ” (капітан – Наталя Саранчук), члени якої отримали головні призи – книги про УГКЦ. Подарунки переможцям вручив голова Центру академічного душпастирства – о. Володимир Мальчин. Учасники команд “Тигролови”, “Друзі”, “КТДС” (брава команда семінаристів Київської Трьохсвятительської семінарії), “Четверо різних”, ТУСК “Обнова” (разом 31 особа) отримали в подарунок від лицарів квитки на український фільм “Іван Сила”. “Перемога для нас була справжньою несподіванкою, адже ми сподівалися більше на те, щоб краще ознайомитися з Києвом, його духовними та історичними осередками, аніж на перемогу, і просто намагалися розв’язати більше завдань і швидше пересуватися містом”, – прокоментувала результати гри капітан команди-переможця Наталія Саранчук.

На завершення організатори пообіцяли провести Покровський квест і наступного року, адже, за їхніми словами, в столиці вдосталь різних розважальних подій, проте бракує добре організованих духовних інтелектуально-розважальних заходів, що сприяють вихованню молодого покоління. Учасники подякували організаторам за чудові подарунки, але найбільше –  за організацію квесту, який наповнив їх енергією та позитивом, а також драйвовим настроєм і справжнім командним духом.

academchaplaincy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next