АКТУАЛЬНО

Полтавець розповів про паломництво на Різдвяну зустріч спільноти Тезе в Ризі

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:58
12 січня у Полтаві, у студії телерадіокомпанії «Лтава», відбувся прямий ефір телевізійної програми «Ранок на Лтаві», в якій взяв участь Роман Повзик. Полтавський активіст, парафіянин храму Пресвятої Тройці УГКЦ розповів про Різдвяну зустріч Тезе в Ризі, в якій брав участь нещодавно.

Під час прямого ефіру Роман говорив про історію спільноти Тезе, цьогорічне новорічне паломництво полтавських греко-католиків до Латвії, цікаві та приємні несподіванки, позитивні враження та емоції, які підготувала для молоді з усього світу Рига.

На початку Роман розповів про заснування спільноти Тезе братом Роже, історію розвитку новорічних паломництв різними європейськими містами та столицями, організовані цією спільнотою.

Також полтавець розповів про Музей радянської окупації в Ризі, лекцію фізика-теоретика В’ячеслава Кащеєва про божественне у творінні Всесвіту та відвідини Вільнюса й Варшави.

— Такі зустрічі дають багато вражень і позитиву. Це і нові міста, погляд на себе збоку. Але найголовніше — це нові знайомства і розуміння тієї величезної кількості активної молоді, яка працює, щоб цей світ став добріший і більш відкритий.

Однією з цікавинок розповіді стало те, що частина українських паломників поселилася у родині сина екс-Президента Латвії Вайри Вітє-Фрейберга — Карліса Роберта. При цьому він був наскільки скромний, що полтавці вже самі про це довідалися за допомогою Інтернету.

У ході розмови Роман Повзик проаналізував та чітко окреслив роль, значення та необхідність подібних паломництв для молодих європейців.

Довідка: Тезе — це міжнародна християнська спільнота із однойменного села у Франції. Сьогодні вона налічує понад сто монахів різних національностей, що представляють Протестантську та Католицьку Церкви.

Із 1978 року ця спільнота проводить Різдвяні зустрічі. У 2016 році захід пройшов у столиці Латвії — Ризі. А у 2017 році його місцем проведення стане швейцарське місто Базель.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці УГКЦ у Полтаві

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next