АКТУАЛЬНО

Полтавська молодь цілу ніч молилася за мир в Україні

Неділя, 15 травня 2016, 11:44
У ніч з 13 на 14 травня 2016 року з благословення владики Василія (Тучапця), Екзарха Харківського, у м. Полтава відбулися молодіжні нічні чування, присвяченні Дню пам'яті та примирення у контексті Року Божого милосердя, які організувала Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» у співпраці з полтавською молодіжною організацією «Українська молодь — Христові».

У нічних молитовних заходах, які проходили у самому середмісті Полтави – у Молодіжному центрі, взяли участь 15 молодих осіб з полтавської парафії Пресвятої Тройці.

Розпочавши з молебню до Пресвятої Богородиці, усі учасники молитовних чувань спільно молилися за розвиток Української Греко-Католицької Церкви у Харківському екзархаті, за мир та спокій на українських землях, за українське військо, за подолання воєнного лихоліття, за усіх жертв військових конфліктів та протистоянь у XX-XXI ст., жертвуючи свою присутність і за свої особисті та парафіяльні потреби.

Згодом, отець Максим Кролевський, духівник молодіжної спільноти «Українська молодь Христові», у своїй духовній науці розповів про сутність та значення свободи, миру та справедливості у контексті сучасних українських реалій. «Вдивляючись у різні трагічні події XX століття та сьогодення, пам’ятаючи про всіх тих, хто став невинною жертвою різних геополітичних псевдоідеологій, підкреслив священик під час духовного слова, ми повинні будувати наше суспільство на любові, повазі до гідності людської особи та на християнсько-європейських цінностях, які є запорукою подолання корупції та будівництва вільної та незалежної Української Держави». Під час духовної науки творилися жваві дискусії та обговорення.

Після духовної науки, п. Тарас Подоляк, активний парафіянин, добродій та канцлер чоловічої братерської організації «Лицарі Колумба» у м. Полтава, поділився зі всіма молодими особами своїм життєвим досвідом та знаннями, окресливши для молодих осіб важливі християнські цінності та пріоритети, які мають бути фундаментом для побудови справді щасливого життя. «У різних процесах свого особистого розвитку та різних процесах соціалізації, зауважив п. Тарас Подоляк, я завжди відчував присутність Бога та силу молитви, яка провадила мене по життю, допомагала робити правильний крок у правильному напрямку, розвивати особисте, родинне та суспільне життя».

Усі учасники нічних молитовних чувань переглянули різні екологічні та християнські фільми, під час яких кожен мав можливість приступити до Святої Тайни Покаяння. Також у програмі нічних молитовних заходів була молитва на вервиці, духовні науки, українські та християнські пісні та обговорення.

Завершилися молодіжні молитовні нічні чування Божественною Літургією.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next