АКТУАЛЬНО

Полтавські греко-католики відсвяткували храмове свято

Вівторок, 21 червня 2016, 21:40
20 червня парафія Пресвятої Тройці у м. Полтава відсвяткувала престольне свято.

Святкування розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський. У своїй проповіді єпископ розповів про значення присутності та дії Святого Духа в житті Христової Церкви.

"Нехай кожен із нас сьогодні справді сповниться Святим Духом, Божою Благодаттю, - підкреслив єпископ, - для поширення Божого Слова та розвитку Христової Церкви в нашій Батьківщині".

Також єпископ розповів про візит до України кардинала П'єтро Пароліна, Державного секретаря Ватикану, про благородну гуманітарну місію Папи Франциска, яка спрямована для потреб тих, хто постраждав внаслідок бойових дій на Донбасі.

Опісля владика Василь привітав священиків Юрія й Максима Кролевських і всю парафіяльну родину з храмовим святом. До привітання долучився полтавський осередок Лицарів Колумба імені І. Мазепи. Лицарі привітали отців парафії Пресвятої Тройці з храмовим святом.

"Українська греко-католицька церква в м. Полтаві - це жива парафія, - зауважив п. Василь Жгун під час святкування, - живий єдиний організм, де парафіяни і священники - одна родина. Разом на службі Божій, на відпочинку, спільно переживаємо радощі й негаразди один одного".

Згодом розпочалося частування, під час якого всі змогли поспілкуватися в близькій, домашній та родинній атмосфері.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next