АКТУАЛЬНО

Більше ніж тисяча українців взяли участь у прощі до Падуї

Понеділок, 29 вересня 2014, 11:12
Понад тисячу українців, які проживають в Італії, взяли участь у прощі до Падуї. Проща завершилася Божественною Літургією в базиліці Святого Антонія, яку очолив голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян). Співслужили з єпископом 11 священиків, зокрема ректор базиліки Святого Антонія Енцо Поіана.

Як повідомив секретар ПМВ о. Андрій Гах, цьогорічна проща греко-католиків до Падуї вже десята. У паломництві взяли участь українці, які мешкають у Венеції, Флоренції, Реджо Емілії, Болонії та інших італійських містах. 

Владика Йосиф привітав усіх прочан і свою проповідь розпочав з притчі про таланти, в якій ідеться про те, що кожна людина отримує від Бога різні дари, але головне - як вона ними скористається. "Людина має різні таланти. Але особливий талант - це людське життя", - відзначив голова ПМВ.

Єпископ звернув увагу на те, що життя в еміграції, зокрема в Італії, - це також шанс розвинути свої таланти. Він зазначив, що багато українців поїхали за кордон на заробітки і закликав прочан, щоб вони не працювали лише заради грошей, а щоб інвестували ці кошти у власний розвиток, у дітей, в освіту і науку, в Україну. "І головне - щоб у гонитві за матеріальними цінностями люди не забували про духовне, щоб віддати Богові Боже", - наголосив владика Йосиф.  

Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ також відзначив, що святий Антоній допомагає віднайти те, що загубилося. "Ми, українці, загубили наш внутрішній спокій, Божий мир і мир в державі. Сьогодні, коли зазіхають на свободу і незалежність нашої країни, звернімося до святого Антонія, щоб він допоміг повернути мир в Україні", - закликав прочан владика Йосиф.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next