АКТУАЛЬНО

Понад 150 дітей і молодих людей отримали подарунки від святого Миколая у Карітасі Львова

Середа, 23 грудня 2015, 10:59
Всі діти, що написали листи-малюнки до БФ «Карітас-Львів УГКЦ», отримали очікувані подарунки. Іноді здійснити дитячі мрії було не зовсім просто, але допомогли доброчинці, жертводавці і просто добрі люди. Листи були розміщені у соціальних мережах і на спеціально створеній платформі. Подарунки на парафії розносили волонтери соціального служіння. Відзначили свято Миколая також і у дошкільному закладі Карітасу Львова, і в проекті «Мобільна робота з молоддю в Україні», і молодь з особливими потребами, і літні самотні львів’яни. Всього отримали подарунки понад 150 дітей та молоді.

Мабуть, з особливим нетерпінням очікували Миколая дошкільнята. До цього свята вони готувались дуже ретельно: з працівницею Центру творчості для дітей та юнацтва Галичини «Погулянка» Оксаною Дзьоб спеціально клеїли різні паперові фігурки з кольорового паперу. Миколай похвалив діток за їхні старання і кожний отримав подарунок. Також діти розказували вірші, співали, танцювали. За це отримали ще додаткові бонуси – смачні святкові медяники і соковиті мандаринки.

Школярам з проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні», щоб отримати подарунки, довелось згадати і розповісти всім, а що ж доброго вони зробили у цьому році. Добрих справ виявилось чимало: хтось допомагав мамі гледіти молодших братика чи сестричку, хтось самотужки ліпив вареники, прибирав у хаті, хтось підтягнув навчання, допомагав іншим – всього й не перелічити. Головне, що всі за цей рік намагались бути кращими, добрішими, милосерднішими. Найнеочікуванішим подарунком для дітей була їзда на справжніх конях у Шевченківському гаю, завдяки навчально-реабілітаційному іпо-центру «Імпульс-альфа». Завершився день у «Криївці», де відбувся перший виступ вертепу, якому передували щоденні репетиції.

Молоді з особливими потребами «Центру дозвілля і соціальної реабілітації» Карітасу Львова вже дев’ятий рік поспіль смак свята допомагають відчути працівники ПАТ «Галичфарм». Цього року працівники фармацевтичної фабрики також показали виставу «Пані Метелиця», яку самі поставили.

Отець Андрій Сенейко, директор БФ «Карітас-Львів УГКЦ», радіє, що діти змогли ще раз відчути милосердя, любов, доброту, які своїм особистим прикладом плекав святий Миколай. Карітас Львова щиро дякує усім, хто допоміг дітям відчути свято!

Прес-служба БФ «Карітас-Львів УГКЦ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next