АКТУАЛЬНО

Понад 170 прочан взяли участь у нічній прощі зі Львова до Страдча

Вівторок, 31 жовтня 2017, 12:45
У ніч з 28 на 29 жовтня 2017 року відбулася ХІІ нічна піша проща родин з собору Святого Юра до відпустового місця села Страдч, організована референтурою у справах родин та родин мігрантів Львівської архиєпархії у співпраці з паломницькою спільнотою «Самбір-Зарваниця».

Був звичайний осінній день, моросив дощ, а до собору Святого Юра з’їжджалися паломники з Болехова, Дрогобича, Стрия, Самбора, Золочева, з Сімферополя, з Тернопільщини тощо. О 18-й годині у залі при соборі Святого Юра розпочалася робоча зустріч координаторів прощі «Самбір-Зарваниця». Провадив зустріч духовний опікун прощі, священик Київської архиєпархії отець Антон Борис. Працювали над прощею 2018 року.

А тим часом прочани долучалися і наповнювали собор Святого Юра. Організатори прощі не сподівалися, що в такий холодний, дощовий осінній день буде так багато паломників. Долучилися до прощі понад 170 осіб. У молитовну дорогу відважилися дуже духовно сильні прочани, які щиро довіряли Господу і знали, що з Богом завжди легко. Серед них брати-семінаристи.

О 21-й годині проща вирушила від собору Святого Юра до Страдча вулицями вечірнього Львова. Духовний провід забезпечували о. Тарас Фітьо, референт у справах родин та родин мігрантів Львівської архиєпархії, та о. Антон Борис, духовний опікун прощі «Самбір-Зарваниця». Це було щось надзвичайно миле: у молитві, піснях, під опікою духівників та у супроводі Львівської патрульної поліції колона вірян прямувала до Страдча.

У селі Рясна-Руська прочан зустрів настоятель церкви отець Зиновій, пригостив нічних Божих мандрівників чаєм, кавою, солодощами та ще й обдарував своїми авторськими книжками. Працю в групах проводили у школі с. Рясна-Руська, паломники перепочили та роздумували над духовними темами.  Велику подяку за нічний притулок паломники адресують директору школи Ігорю Хоружому.

Молитовна ніч промайнула дуже швидко, хоч була видовжена на одну годину переведенням часу на зимовий період. Світанок паломники зустріли на Страдецькій горі. Отці-духівники прощі разом зі парохом о. Іваном Колтуном відслужили Божественну Літургію.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.rodyna.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next