АКТУАЛЬНО

Понад дві тисячі дітей Київської архиєпархії взяли участь у парафіяльних літніх таборах «Канікули з Богом»

Четвер, 04 липня 2019, 12:00
Сьогодні в Курії Київської архиєпархії підбили підсумки проведених парафіяльних дитячих літніх таборів «Канікули з Богом».

За даним Молодіжної комісії Київської архиєпархії УГКЦ було встановлено, що учасниками літніх таборів стали понад дві тисячі дітей Київської архиєпархії. Як зазначив протоієрей Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії, така цифра свідчить, що діти на теренах Центрально-Східної України потребують рости, вчитися та відпочивати при Церкві. «У наших парафіях сьогодні зауважуємо стрімкий розвиток катехитичних недільних шкіл, якими опікуються священники, представники монашества та семінаристи. Це приносить свої плоди, а наше молоде покоління підростає здорове духом та любов’ю до Бога, Церкви та України», – наголосив о. Василь.

У коментарі для пресслужби Київської архиєпархії голова Молодіжної комісії о. Ярослав Лукавенко зазначив, що більшість парафій вже провели свої табори, у деяких парафіях ще тривають, а малеча залюбки чекає на наступні літні події. «Сьогодні працюємо над тим, щоб наші діти якомога якісніше та корисно провели свій літній час. Від цього також залежить їхнє навчання у школах і дитячих садочках», – поділився о. Ярослав. Він додав, що на дітей Київської архиєпархії ще чекають літні табори в Карпатах та на морі. Участь у них можуть взяти всі охочі. Для зацікавлених просимо звертатись до голови Комісії у справах молоді – о. Ярослав Лукавенко ([email protected]097 717 37 00), або до місцевих священників.

Отець Віталій Герасимів, референт економічного відділу, розповів, що «Канікули з Богом» у 2019 році були організовані за пожертви, зібрані під час зимової коляди «Різдвяна зірка» та за сприяння організації «Sternsinger». За його словами, важливо розвивати працю з дітьми і молоддю у парафіях і таким чином свідчити про Христа. 

Новинами про проведені табори активно ділилися в соціальних мережах наші парафії. Так, до прикладу, у парафії УГКЦ у Пирогові повідомили: «Сьогодні темою нашого дня було «Запрошення на бенкет Господній». Ми разом молилися, ознайомлювалися зі священничими ризами, малювали, танцювали, грали в різні ігри та відвідали інтерактивну екскурсію Полтавщиною, під час якої мали нагоду спробувати себе в ролі коваля, відвідати старовинні помешкання наших предків та побачити красу вбрання людей того періоду».

А в парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Ірпінь написали: «Гаслом табору цього року є «Моя мандрівка з Ісусом та друзями». Лише у перший день до нас завітало 47 дітей. Програма першого дня та наступних є насичена, проте ми не забуваємо і про перекуски! Молитва, ігри, банси, квести, інтерактиви, походи, екскурсії і багато цікавинок».

Багато інших цікавих коментарів знайдете у стрічці новин Фейсбуку сторінки Київської архиєпархії.

Пресслужба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next