АКТУАЛЬНО

Понад дві тисячі мирян помолилися на IX єпархіальному з'їзді "Матері в молитві" в м. Бориславі

Понеділок, 29 червня 2015, 10:40
27 червня в м. Бориславі відбувся IX з’їзд спільнот «Матері в молитві» Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Як зазначив організатор заходу, голова Комісії у справах мирян о. Любомир Митник, тут кожна друга жінка молиться за свого сина, чоловіка, брата, внука, котрі перебувають у зоні військових дій на Сході України.

Сімдесят спільнот загальною кількістю понад 2000 учасників помолилися в храмі Святої Анни. Храм відомий в Україні як "скарбниця мощів", де відбулося чимало зцілень. Тут знаходяться понад півтисячі останків святих. 

Архиєрейську Божественну Літургію у співслужіні з численними священиками з єпархії очолив владика Григорій, Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Звертаючись до молільників, архиєрей вказав на молитву як на єдину «стратегію», яка є нашою зброєю, щитом, захистом і дорогою у завтрашній день.

Проповідник пригадав, що саме 27 червня Церква святкує 14-ту річницю приїзду на українську землю святого Івана Павла ІІ, Папи Римського, котрий проголосив на нашій землі 27 блаженних українських святих мучеників. «Хотів би вказати на одну рису, яка їх усіх об’єднувала: вони мали святих матерів, котрі за них молилися, прищепили їм віру і любов до Церкви, до свого народу, зуміли передати їм від себе те, що мали найсокровеннішого, найціннішого», - зазначив владика Григорій.

«Тому могли їхні діти стати героями правди, добра, стати святими. У цьому є велич нашого народу, що може з-поміж себе видати святих», - додав архиєрей.

Як взірець для наслідування, вказав на добрий приклад виховання матері митрополита Андрея – Софії. «Її діти стали великими людьми. Вона казала: «Діти чемні, добре в них в школі – я молюся «Богородице Діво». Не слухають, є якийсь клопіт – «Богородице Діво». Нехай це і вам стане доброю підказкою і наукою», - наголосив проповідник.

На переконання владики Григорія, лише святі матері порятують нашу країну, наш народ. «Є сила, яка може зупинити зло, – вона називається материнська молитва», - продовжив єпископ.

На завершення проповіді владика подякував спільнотам, що поєдналися і зростають не лише кількісно, а й духовно. «У цих молитовних спільнотах ви опановуєте найвище мистецтво – мистецтво молитися, розмовляти з Богом, довірятися Йому, учитися від Нього», - зазначив проповідник.

«Кожен добрий, поважний результат осягається поважною працею, тому Ви її не бійтеся. У своїй молитві будьте витривалими, постійними. Нехай ця молитва небеса роздирає і доходить до Престолу Божого. І тоді, мабуть, ще не один Папа приїде на українську землю, щоб проголошувати нових святих і нових блаженних, яких народили і виховали наші святі українські матері», - підсумував архиєрей.

Оксана Роман подарувала учасникам з’їзду зворушливу пісню «Мамина молитва» і засвідчила чудо, яке сталося в її родині через молитовну підтримку матерів: її син вижив в «Іловайському котлі».

Опісля священики Роман Василів та Степан Угрин розповіли про особливість храму та провели реколекції для учасників молитовної зустрічі, в яких розповіли про приклад життя і виховання у родині Шептицьких.

Комісія у справах мирян подякувала координаторові єпархіальних спільнот п. Надії Худзей за організаційну підтримку та духівникові спільнот о. Степанові Угрину. Рівно ж висловила вдячність парохові храму Святої Анни Роману Василіву за надану можливість молитись у "скарбниці мощів".

Комісія у справах мирян Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next