АКТУАЛЬНО

Понад дві тисячі переселенців зі Сходу та Криму є на обліку Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії

Середа, 12 листопада 2014, 09:39
Проект «Переселенці» координує Олена Должикова. Ця тема їй добре відома, адже два тижні тому жінка сама як переселенка приїхала до Коломиї. Тепер вона співробітниця Карітасу – допомагає людям, які в пошуках миру та кращої долі втекли від війни.

«У цих людей дуже велика психологічна травма, тому що вони бачили на власні очі, як проходять бойові дії, як вбивають людей. Спочатку з ними працює психолог, а вже потім ми надаємо допомогу, яку можемо», - розповідає Олена.

Рідне місто жінки – Антрацит, що на Луганщині. Свій дім і роботу вона покинула ще в серпні, після першого авіа-удару. Донедавна жінка мешкала в Харкові, тепер вона в Коломиї, наразі живе в друзів. Найближчим часом планує винаймати квартиру. Добре, хоч із роботою поталанило – ділиться переселенка: «Як і всі переселенці, я прийшла зареєструватися в Карітасі. Потім розпитала за роботу, тому що я в Антрациті також працювала в центрі, який займався допомогою. Ми з Сергієм (директором) поговорили і він погодився взяти мене на роботу. Мені дуже тут подобається, дуже гарний колектив. Зараз я займаюся збором коштів для переселенців. Ми готуємо благодійні акції, спеціальні листи і через телебачення звертаємося до небайдужих людей за допомогою».

Проект «Переселенці» в Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії працює з травня. Для людей, які приїхали з Донецької, Луганської областей та Криму, тут шукають помешкання, в окремих випадках оплачують квартплату, компослуги, дають продуктові пакети. Чи не найбільше проблем з працевлаштуванням переселенців. Також зараз є велика потреба в продуктах харчування, засобах гігієни та теплому одязі. Якщо хтось може долучитися – у Карітасі будуть вельми вдячні.

Двісті сорок сімей, а це понад тисяча осіб, уже отримують посильну допомогу від Карітасу. Приблизно така ж кількість чекає своєї черги. Основні донори проекту – німці, та не менший внесок роблять і місцеві меценати. «Нам потрібно одягнути понад 800 переселенців зі Сходу та Криму. Тому хочу звернутися до небайдужих людей, щоби допомогли нам забезпечити теплим одягом дітей та жінок, які опинились у важких життєвих умовах», - зазначає Олена Должикова.

Повідомила Мар'яна Мацьків

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next