АКТУАЛЬНО

Понад 900 ОТГ отримають «Скриньки здоров’я громад» для боротьби з пандемією COVID-19

Четвер, 21 травня 2020, 17:24
21 травня 2020 року провели офіційний захід із підтримки об'єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією коронавірусу, а саме офіційне пакування захисних наборів – «скриньок здоров'я громад».

Захід відбувся в приміщенні складу «Нової пошти», де формувалися та звідки відправлять бокси для підтримки громад.

Голова Представництва ЄС в Україні, посол Матті Маасікас, та глава українського МЗС Дмитро Кулеба відвідали склад, щоб перевірити вчасне прибуття та пакування захисних товарів (захисних рукавичок, масок, окулярів, безконтактних термометрів, респіраторів та дезінфекційних засобів), закуплених для медичних закладів 945 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) за підтримки Представництва ЄС в Україні та п'яти держав-членів ЄС – Німеччини, Швеції, Данії, Польщі та Естонії – через Програму «U-LEAD з Європою».

Серед учасників заходу були: посли Швеції, Німеччини в Україні, представники Посольства Польщі, Представництва ЄС в Україні, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгель, президент Міжнародного благодійного фонду «Карітас України», а також представники ЗМІ.

«Ця ініціатива, безумовно, дає дуже важливу підтримку об’єднаним територіальним громадам в боротьбі з пандемією COVID-19. У кожному наборі міститься найнеобхідніше: тут є маски, дезінфектори для рук та поверхонь, захисні костюми тощо. Ці пакунки стануть вагомою допомогою лікарям у боротьбі з наслідками пандемії», – зазначив президент Карітасу України Андрій Васькович на початку заходу.

Глава МЗС Дмитро Кулеба наголосив на тому, що проєкт «U-LEAD з Європою» зміцнює зв’язок між українцями та Європейським Союзом: «На коробках написано «прямуємо разом», то коли люти в об’єднаних територіальних громадах отримають ці скриньки, то вони розумітимуть, що це йдеться про них. Що разом з європейськими партнерами прямують не лише люди у Києві, Львові та Одесі, а й в маленьких ОТГ. Ось в цьому фундаментальне значення цього проекту».

Вже цими днями «скриньки здоров’я громад» надійдуть до ОТГ по всій Україні.

Довідка:

Ukraine – Local Empowerment, Accountability and Development Programme Програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією та Естонією

Більше інформації про підтримку об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19 дивіться тут: http://caritas.ua/giz/ (для переходу натисніть)

Департамент з мобілізації ресурсів та PR / Resource Mobilization and PR Department

Карітас України / Сaritas Ukraine


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next