АКТУАЛЬНО

Понад чотириста вірних Бучацької єпархії взяли участь у єпархіальному з’їзді Апостольства молитви

Понеділок, 08 липня 2019, 14:27
У день Найсвятішого Серця Христового в Бучацькому монастирі отців василіан відбувся єпархіальний з’їзд Апостольства молитви Бучацької єпархії «Покликані Богом».

Божественну Літургію очолив владика Іриней Білик. Із ним співслужили: протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, ієромонахи та ченці монастирів провінції, а також пресвітери, відповідальні за провід Апостольства молитви в деканатах Бучацької єпархії.

У своєму душпастирському слові владика наголосив на важливій увазі Папи Франциска до цієї спільноти, яка присутня у ста країнах світу. Єпископ зазначив, що ця спільнота у своїй посвяті становить молитовний рупор Святішого Отця. «Святкуючи сьогоднішнє свято Серця Христового, ми запрошені в особливий спосіб довіритись Ісусові, у покорі і простоті прийняти Його любов і свідчити про дію Божого милосердя в сучасному світі», - підкреслив проповідник.

Після Божественної Літургії відбулося освячення води, спільна світлина, обід для всіх прочан і конференція на тему «Значення молитви в пошуках щастя людини», яку виголосив о. Прокопій Лотоцький, ЧСВВ. Відтак розпочався Молебень до Серця Христового, віднова посвяти та приймання нових членів в Апостольство молитви.

На завершення протоігумен висловив подяку владиці за уділення дияконських свячень, а ігумен Бучацького монастиря о. Теодор Нагорняк, ЧСВВ, та парох і координатор Апостольства молитви в Бучацькій єпархії о. Йосафат Фітель висловили вдячність отцям і всім членам Апостольства молитви за їхню жертовність і розвиток.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next