АКТУАЛЬНО

Понад двісті священиків Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ взяли участь у семінарі з біоетики

П'ятниця, 05 грудня 2014, 12:53
2-3 грудня в нижньому храмі катедрального собору Преображення Христового міста Коломиї понад двісті священиків Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ взяли участь у семінарі з морального богослов’я в його сучасній проблематиці. Основну увагу було зосереджено на питаннях біоетики. Головним доповідачем був о. д-р Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Промовець розповідав священикам, які виконують уряд сповідництва і саме часто у сповідальниці отримують запитання на теми контрацепції, суїциду, переривання вагітності - аборту, донорства, трансплантації органів, проблем штучного запліднення, пренатальної діагностики, репродуктивних технологій тощо.

“Церква засуджує не людину, а морально погану дію, яку вона вчинила. Завданням священика є супроводжувати та духовно зцілювати людей, які оступилися”, - наголосив о. Ігор.

На основі документів доповідач розповів священикам позицію Церкви щодо перелічених питань. У моральному богослов’ї є принцип, який не дозволяє діяти в сумніві, тому для віруючої людини важлива позиція Церкви, яка вказує правдивий шлях християнинові на тлі новітніх технологій.

На семінарі було також наголошено на деяких аспектах законів України, які дозволяють маніпуляції у сфері надання медичних послуг і несуть велику загрозу людському життю.

Владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, подякував о. Ігорю за згоду провести такі навчання для духовенства і за фахове проведення семінару.

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next