АКТУАЛЬНО

Понад півтори тисячі подарунків отримали діти в рамках акції до Миколая

Неділя, 21 грудня 2014, 07:43
Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії 14-й рік поспіль успішно реалізував благодійну акцію «Допоможи святому Миколаю прийти до дітей-сиріт». Цього разу подарунки отримали діти з десяти інтернатів Івано-Франківської та Чернівецької областей, малеча з кризових, багатодітних сімей, а також діти з сімей переселенців і учасників АТО.

У Гвіздецькій школі-інтернаті навчається і проживає 112 учнів. Це діти з особливими розумовими та фізичними потребами. Листи до Миколая написали ще в жовтні. Ну а дня, коли отримають подарунки, діти дуже чекали – були чемними та краще вчилися. «Щиро хочемо подякувати Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії за те свято, яке вони дарують дітям. Вони з нетерпінням чекали цих подарунків, навіть мріяли, як будуть їх розпаковувати і ту радість, яку ми зараз бачимо в їхнім очах, не можливо описати словами», - розповідає заступник директора Гвіздецької школи-інтернату Оксана Саєвич.

Акція «Допоможи святому Миколаю прийти до дітей-сиріт» одна з наймасштабніших, які реалізовує Карітас. Її успіх залежить від благодійників, які беруть дитячі листи, від злагодженої роботи співробітників фонду, а також від добровольців-волонтерів, таких як студентка педагогічного коледжу Іванна Федорак: «Зовсім я не шкодую про те, що витрачаю свій час. Коли роздаю дітям подарунки і дивлюсь у їхні зачаровані очі, то справді відчуваю себе помічницею Миколая. Це дуже захоплює, тому закликає всіх не бути байдужими і брати участь у таких акціях».

Ну а підсумки цьогорічної акції підбиває директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії отець-диякон Сергій Триф’як: «Результатом того, що діти стали щасливі завжди будеш задоволений. Мене здивувало, що люди у такий важкий час були активніші за попередні роки. Милосердя – це не тільки гроші, це те, як людина готова ділитися з ближнім».

До речі, до подарунків кожна дитина отримала ще по 600 грамів мандаринок. Їх придбали завдяки коштам, зібраним на сайті Української біржі благодійності. А це – 18 000 гривень.

Прес-служба Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next