АКТУАЛЬНО

Понад тисячу випускників з усього Прикарпаття взяли участь у прощі в Погоні

Понеділок, 20 травня 2019, 14:42
18 травня 2019 року вже чотирнадцятий раз відбулася проща випускників до відпустового місця, що в селі Погоня на Івано-Франківщині.

Близько тисячі двохсот випускників освітніх закладів разом зі своїми педагогами та батьками зібралися у серці Івано-Франківської архиєпархії: Погінському монастирі Успіння Матері Божої отців василіан. Прощу організували Комісія у справах освіти і виховання Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, Братство свщмч. Йосафата Івано-Франківської духовної семінарії та Погінський монастир отців василіян.

Розпочалася програма вступною наукою для молоді та молитвою на вервиці, яку проводили випускники Тустанської ЗШ Галицького протопресвітеріату.

Продовженням прощі після невеликої перерви на обід став локаційний квест «Відважні вірою та любов’ю», який організували та провели брати-семінаристи. Квест відбувався на кількох майданчиках: інтелектуальному, спортивному, мистецькому, духовному. Учні мали змогу більше дізнатися про блаженних новомучеників Омеляна Ковча, Климентія Шептицького, Тарсикії Мацьків та Йосафати Гордашевської, які у свій час відгукнулися на поклик Бога. У цей час у верхньому храмі тривала конференційна наука для педагогів, яку виголосив о. Йосафат Фітель ЧСВВ (м. Бучач).

По завершенні квесту розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія. Її очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у співслужінні з численним духовенством із різних куточків Прикарпаття.

У своєму слові владика привітав усіх прочан і звернув увагу на роль, яку відіграє школа у житті кожної людини. Митрополит наголосив, наскільки важливо розпочати доросле життя з молитви та Божого благословення.

Після Літургії владика уділив архиєрейське благословення і попросив ніколи не забувати про це місце та приходити сюди у різні моменти свого життя: радісні чи сумні.

Завершили прощу випускники на п’ятому майданчику – музичному, де їх знову чекали брати-семінаристи з концертом та веселими бансами.

Цікавим було те, що після прощі до Погоні приїхала молода пара. Наречена кілька років тому настільки була вражена прощею випускників, що постановила взяти шлюб тільки у цьому святому місці.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next