АКТУАЛЬНО

По-особливому розпочався новий навчальний рік у колегіумі «Знамення»

Понеділок, 02 вересня 2019, 11:17
31 серпня, у переддень урочистостей з нагоди нового навчального року, в єдиному в Україні християнському навчальному закладі для дівчат – колегіумі «Знамення», відбулася піша проща «Стежками Патріарха» із Заздрості до Зарваниці.

У Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» колегіантки ознайомилися з життєвим шляхом патріарха Йосифа Сліпого. Незважаючи на втому, дівчата зі щирою радістю та молитвою пройшли весь шлях паломництва. Участь у прощі, а відтак і в урочистостях 1 вересня взяла засновник колегіуму, нині заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич.

Традиційно перший дзвінок у колегіумі розпочався Божественною Літургією. Цього року спільна молитва проходила у храмі копії хатини Матері Божої в Зарваниці. Її очолив голова Комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, учитель колегіуму о. Микола Медюх.

Символічно, що в Рік родини колегіантки отримали благословення на новий навчальний рік у хатині, де архангел Гавриїл сповістив Пречисту Діву про народження Спасителя. Адже Пресвята родина є взірцем для наслідування у кожній християнській сім’ї. Після Літургії десятикласниці та нові вчителі склали присягу.

У цей день розділити радість з колегіантками приїхали їхні батьки, молодші брати і сестри, рідні та друзі. Після урочистостей відбулися батьківські зустрічі, на яких вони мали змогу ознайомитися з освітньою програмою, навчальним планом, структурою нового навчального року, а також правильником колегіуму.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next