АКТУАЛЬНО

Поповнилася когорта молодих науковців Української Греко-Католицької Церкви

Четвер, 18 жовтня 2018, 14:42
Нещодавно до грона молодих науковців Української Греко-Католицької Церкви долучився священик Володимир Івасівка, який у Люблінському Католицькому Університеті Івана Павла ІІ (Польща) завершив докторські студії у галузі патристичного богослов’я.

Священик  захистив докторську дисертацію на тему «Святий Павло як апостол на підставі творів Йоана Золотоустого».

Автор дисертації, досліджуючи творчу спадщину Йоана Золотоустого (прибл. 350 ‒ † 407) – одного з найбільш авторитетних Отців не лише в Східній, але й Західній Церкві, яскравого представника антіохійської школи – показав колишнього ярого переслідувача християн як правдивого та святого апостола, який у своїй місійній діяльності перевершив інших апостолів, членів колегії Дванадцятьох.

Керівником наукової роботи о. Володимира був професор священик д-р габ. Пьотр Щур, рецензентами ‒ добре знані в польському науковому середовищі: священик проф. д-р габ. Норберт Відок (Університет Опольський) та священик проф. д-р габ. Юзеф Наумовіч (Університет кардинала Стефана Вишиньскєґо в Варшаві). Критично аналізуючи докторську дисертацію, рецензенти, поряд з заувагами, вказали на її високу наукову вагу. Зокрема, було відзначено вникливий авторський аналіз першоджерела – грецького тексту та його переклад. Отець проф. д-р габ. Юзеф Наумовіч зауважив, що священик Володимир Івасівка тему дослідив вичерпно і компетентно, а о. проф. д-р габ. Норберт Відок заохочував автора до публікації дисертації.

Отець Володимир Івасівка, котрий в 2017 році з рук правлячого архієрея Ярослава (Приріза) прийняв священиче рукоположення, є випускником і викладачем Дрогобицької духовної семінарії блаженних священномучеників Северина, Якима та Віталія, сотрудником парафії святої і праведної Анни у м. Борислав Самбірсько-Дрогобицької єпархії (УГКЦ).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next