АКТУАЛЬНО

Попри карантинні обмеження, праця над підготуванням до Патріаршого Собору триває

П'ятниця, 20 листопада 2020, 12:41
Про статут як філософію та регламент, що має забезпечити виконання поставлених завдань, розмірковували члени секретаріату Собору 19 листопада 2020.р, під час чергової зум-конференції.

Секретар VII сесії Патріаршого (всецерковного) Собору о. д-р Роман Шафран представив членам секретаріату думки, які висловили владики Постійного Синоду УГКЦ. Зокрема, йшлося про зміни до регламенту, корективи тематики та стан фінансового забезпечення.

«Статут визначає філософію Собору, його цілі, хто є делегатами, яка структура тощо, а регламент – це те, що мало б забезпечити належне виконання поставлених завдань», – зазначив владика Теодор Мартинюк.

«Нам дуже потрібно, щоби робота секретаріату Собору була систематичною і корисною. Для нашої Церкви дуже важливо почути голос мирян і духовенства після завершення пандемії», – наголосив владика Теодор, звертаючи увагу на все нові виклики, які постають через пандемію COVID-19.

Попри карантинні обмеження, праця над підготуванням до всецерковного Патріаршого Собору триває і є доброю можливістю ще глибше побачити роль Церкви у посткоронавірусному світі.

Варто пригадати, що Патріарший (всецерковний) Собор УГКЦ на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ», який скликав Блаженніший Святослав, перенесено на друге півріччя 2021 року.

Секретаріат VII сесії Патріаршого Собору

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next