АКТУАЛЬНО

«Поручаймо Богові наше життя з цілковитим довір’ям», – Митрополит Львівський Ігор Возьняк до працівників Патріаршої курії з нагоди реколекцій

Четвер, 28 березня 2019, 11:34
26-27 березня 2019 року в Патріаршому домі, що у Львові, для працівників Патріаршої курії організували реколекції на тему «Ініціативність, співвідповідальність і послух у спільноті».

Упродовж реколекцій учасники мали нагоду присвятити свій час особистій молитві, сповіді, пережити й перейнятися Літургією Передшеосвячених Дарів, взяти участь у духовній розмові, а також духовній науці від владики Ігоря Возьняка, Митрополита Львівського, який став духовним провідником на період духовної віднови.

Спочатку працівники мали можливість переглянути фільм «Блаженніший» – другий фільм про патріарха Йосифа Сліпого, який охоплює період його життя і служіння у «вільному світі», а саме від моменту звільнення з сибірської неволі в 1963 році до його смерті у 1984 році.

«Поручаймо Богові своє життя з цілковитим довір’ям, і тоді Він витягне нас зі страху недовіри, яку ми собі навіяли», – заохочує владика реколектант і згодом додає: «Святий Дух може довершити в нас щось, що задумав Господь». 

За його словами, ми кожного дня повинні замислюватися про стан власної душі. На його думку, варто ділитися любов’ю, турботою і піклуватися про ближнього, тобто не бути байдужим, а також розвивати в собі відповідальне ставлення до всього, зокрема до власної праці.

«Щиро вдячна Богу за чудово організовані реколекції у Патріаршій курії УГКЦ, які відвернули мене від буденності справ та гамору світу до тиші, Божої присутності і залишили добрий слід у моєму серці, ставши глибоким духовним збагаченням… Маленький шматочок часу, наче вирізаний з нашого щоденного життя, який, однак, спонукав нас до роздумів над Євангелієм, впровадження до щирої молитви, якою можемо «кричати» до Господа. Час, який дав змогу більше, як будь-коли, контролювати свої думки, заглибитися в себе, задуматися над питанням: як я дбаю про свою безсмертну душу, яка створена для вічності?» – поділилася свої враженнями і почуттями від реколекцій Іванна Гудь, асистент з комунікації Координаційної ради з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої курії УГКЦ.

Варто зазначити, що Адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Максимович висловив слова щирої вдячності владиці Ігорю Возьняку, Митрополиту Львівському, з нагоди проведених реколекцій. «Зараз Церква переживає багато різних викликів. Проте Ваше слово є простим, але глибоким, і для нас – це є цеглинкою для духовного розвитку», – підкреслив о. Андрій Максимович. За його словами, Патріарший дім є домом для реколекцій, а праця в єдності та сопричасті є фундаментом для розвитку будь-якої спільноти.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next