АКТУАЛЬНО

Посланець Папи Франциска вручив Митрополиту Василю посвідку коронації Зарваницької ікони

Понеділок, 19 березня 2018, 09:42
16 березня в архикатедральному соборі УГКЦ м. Тернополя в руки Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя (Семенюка) було урочисто передано посвідку служби Папських Літургійних церемоній, котра засвідчує про те, що в неділю, 15 жовтня 2017 р. Б., перед служінням Божественної Літургії з обрядом канонізації, в каплиці Милосердя папської базиліки Святого Петра Святіший Отець Франциск благословив дві корони чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.

Про передання цього атестата своїми підписами засвідчили: хранитель Папської захристії отець Паоло Бенедічі та ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» митрофорний протоієрей Володимир Фірман.

Митрополит Василь щиро подякував отцю Паоло, який спеціально для цієї події прибув з Ватикану, а також попросив передати щирі вітання та подяку Святішому Отцеві Франциску за те, що Зарваницька ікона здійснила паломництво у Ватикан та за благословення корон для цієї чудотворної ікони.

А о. Паоло засвідчив про те, що вбачає в цьому знак Божого Провидіння в цей непростий для України час, коли на Сході країни триває війна. «Спершу Син, у своїй Нерукотворній іконі Спаса з Едесси – прийшов до Матері, у місці її прослави в чудотворній Зарваниці. А згодом – Мати, прославлена у Зарваницькій чудотворній Іконі, прийшла до свого Сина та до Його намісника на землі. Для мене це є чудо! Це велика історична подія в новітній історії Вселенської Церкви!», - засвідчив отець Паоло Бенедічі, хранитель Папської захристії.

о. Роман Демуш


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next