АКТУАЛЬНО

Посол Австралії в Україні Мелісса О’Рурк відвідала Український католицький університет у Львові

Понеділок, 05 серпня 2019, 12:12
Надзвичайний і повноважний посол Австралії в Україні Мелісса О’Рурк відвідала Львів та Український католицький університет, в якому побувала вперше.

За словами Мелісси О’Рурк, УКУ, крім високоякісного навчання, модерної архітектури, зручних умов для навчання та праці, також дає своїм студентам «додаткову вартість» – дбає про цілісне зростання студента як особистості. Як зазначила пані посол: «Кампус УКУ наділений атмосферою відкритості – це помітно неозброєним оком, тут багато світла і зелених зон – для мене, як австралійки, це дуже важливо. Все це допомагає студентам правильно налаштувати свій розум та мотивацію для поглибленого навчання». Вона також додала, що УКУ – добре знана академічна інституція в Австралії, яка користується повагою та підтримкою серед тамтешньої української діаспори. До слова, у березні в Австралії (у Сіднеї та Мельбурні) були проведені перші фандрейзингові заходи на підтримку УКУ.  Це стало можливим завдяки відкритості та бажанню української діаспори активніше долучатися до розвитку культурних й освітніх проектів в Україні.

Крім того, пані посол зауважила, що останніми роками значно посилилася співпраця між урядовими й академічними структурами в Австралії та Україні: «Зараз на зеленому континенті живе близько сорока шести тисяч австралійців українського походження, які особисто, а також через різноманітні фонди та організації беруть участь у розбудові демократичної України. Зрозуміло, що ця залученість значною мірою вмотивована складними геополітичними обставинами, в яких опинилася Україна. Крім того, австралійський уряд займає стійку та дружню позицію до України. Анексія Криму, війна на Сході України, а також нещодавні події в Азовському морі твердо переконують Австралію та увесь демократичний світ у необхідності підтримки українців».

Меліса О’Рурк також відзначила, що самі австралійці протягом останніх п’яти-семи років починають чіткіше розуміти, чим є Україна та які проблеми існують у Східній Європі. Пані посол каже, що австралійська преса в цілому висвітлює політичні чи економічні теми, що стосуються України, проте привертають увагу австралійців також спільні культурні та спортивні події, в яких разом беруть участь представники обох держав. «Найбільший резонанс звісно ж спричинила катастрофа у 2014 році літака компанії "Malaysia Airlines", що виконував регулярний рейс МН17.  Тоді на борту перебувало тридцять дев’ять австралійців – жоден із них не вижив. Ця трагедія стала каталізатором зацікавлення цим регіоном Європи з боку австралійців. Ця жахлива подія в якомусь сенсі зробила ближчими наші країни – ми живемо у глобальному світі й мусимо разом боротися з такими злочинами та тероризмом», – каже Меліса О’Рурк.

Щодо освітньої сфери, то Меліса О’Рурк наголошує на необхідності поглиблювати співпрацю у цьому напрямі, адже освіта –  це пріоритет, вона розширює наші горизонти: «Через свою географічну віддаленість Австралія не має настільки потужних зв’язків з Європою в академічній сфері, проте, наскільки я знаю, УКУ та декілька університетів в Австралії співпрацюють у сфері громадського здоров’я та реабілітаційної медицини. Крім того, мені відомо, що за останні роки близько сорока студентів з Австралії приїжджали в УКУ, щоб вивчати українську мову. Це позитивні тенденції і ми мусимо продовжувати в цьому ж дусі, працюючи з початку на рівні окремих проектів та програм, а з часом і на рівні цілих інституцій».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua

ТЕГИ: УКУ, посол
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next