АКТУАЛЬНО

Посол Канади обговорила з релігійними діячами України розвиток взаємодії

Понеділок, 09 листопада 2020, 17:03
На запрошення Посла Канади пані Лариси Ґаладзи відбулася зустріч із главами Церков і релігійних організацій України.

У заході взяли участь: Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній, Глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний Архиєпископ Святослав, Президент Об’єднання іудейських релігійних організацій України рабин Яків Дов Блайх, Голова Духовного управління мусульман України шейх Ахмед Тамім. Також були архиєпископ Чернігівський і Ніжинський ПЦУ Євстратій та голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць.

Учасники зустрічі обговорили зусилля релігійної спільноти України для протидії домашньому насильству, зокрема у рамках проєкту Інституту релігійної свободи, який реалізується за участю Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та за підтримки Посольства Канади.

Окрему увагу Посол Канади приділила ситуації із правами людини на непідконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей, а також в окупованому Криму. Релігійні діячі розповіли про проблему утисків прав віруючих і релігійних меншин, цілеспрямовані переслідування за релігійною ознакою та відсутність доступу для ефективного міжнародного моніторингу.

Присутні обговорили ініціативи, спрямовані на забезпеченні рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, а також загальні питання, пов’язані зі сталим демократичним розвитком України.

Пані Лариса Ґаладза із великим зацікавленням вислухала думки релігійних провідників та відзначила, що Канада була і завжди залишатиметься дружнім партнером для України, для нашої держави та інституцій громадянського суспільства, серед яких Церкви і релігійні організації мають свою важливу роль.

Джерело: Інститут релігійної свободи

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next