АКТУАЛЬНО

Посол України у Литовській Республіці зустрівся з греко-католицькими священиками

Четвер, 03 березня 2016, 17:49
1 березня посол України в Литовській Республіці Володимир Яценківський разом із дружиною завітали до храму Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви та Вільнюського монастиря Чину святого Йосафата.

Це була робоча зустріч, під час якої дипломат обговорював з греко-католицькими священнослужителями Павлом Яхимцем і Йоакимом Ковальчуком актуальні питання подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про пошук можливостей вирішення нагальних питань щодо захисту культурних цінностей та релігійної спадщини.

Нагадаємо, що отці василіани є єдиними греко-католицькими священнослужителями в Литовській Республіці. Вони опікуються не лише місцевими українцями та литовцями, а й заробітчанами, які доволі часто приїжджають у Вільнюс на будівельні роботи, та студентами, котрі тут навчаються. Також обслуговують парафіян у Клайпеді, Елєктренаї, Йонаві та Каунасі. Без них не відбувається жоден патріотичний захід, пов’язаний з Україною.

І ще одна важлива деталь: цього року отці василіани відзначатимуть 25-річчя з повернення до Литви. Святиня, у якій здійснюють духовні відправи українські священнослужителі, збудована в 1514 році, фундатором будівництва був князь Костянтин Острозький.

Галина Мельник

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next