АКТУАЛЬНО

Постулятор процесу канонізації Матері Терези відвідав Львівську духовну семінарію

Четвер, 26 квітня 2018, 15:25
Семінарійна спільнота Львівської духовної семінарії Святого Духа зустрілася зі свідком життя та постулятором процесу канонізації Матері Терези з Калькутти - отцем Браяном Колодійчуком.

Брати-семінаристи мали нагоду почути живі свідчення життя святої Матері Терези, шляху її духовного очищення та росту, довідалися про труднощі та способи її боротьби в духовному житті. «Надзвичайно людяна і молитовна. Жінка пристрасно закохана в Ісуса», – так отець Браян охарактеризував святу.

«Я заохочую вас шукати цієї святості так, як це робила ця свята черниця. Не словом, але ділом…» – закликав гість студентів семінарії. Священик нагадав семінаристав кілька основних думок святої Матері Терези: «Жити молитвою – це святість. Святість – це дозволити Ісусові жити Його життям всередині нас»; «Покликання священика – бути Христом у світі. Ми повинні дозволити Ісусові любити світ через нас»; «Нехай Ісус використовує тебе, не консультуючись з тобою»; «Робімо разом Божу роботу. Христос цього дуже потребує» тощо.

На кінець зустрічі отець Ігор Бойко, ректор семінарії, подякував доповідачу за відвідини і розповідь про просте та водночас великодушне життя Матері Терези. Натомість отець Браян Колодійчук подарував семінарії реліквії святої Матері Терези з Калькутти.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next