АКТУАЛЬНО

Постуляційний центр беатифікації і канонізації святих проведе науково-практичний курс агіографії

Понеділок, 15 жовтня 2018, 10:48
На Покрову у Василіанському інституті філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Велямина Рутського в Брюховичах розпочинається науково-практичний курс агіографії.

 Організатором навчання є Місія «Постуляційний центр беатифікації і канонізації святих УГКЦ».

Курс призначений передусім для референтів, істориків, архівістів, а також для всіх, хто цікавиться шляхом прослави святих у Католицькій Церкві.

Протягом одинадцяти днів учасники прослухають курс лекцій професора о. д-ра Вінченцо Руджеррі, TI. Іноземний гість ділитиметься досвідом прочитання документів і коректною біографічною реконструкцією життя святих за методом боландистів, дослідників житій святих.

У програмі також візьмуть участь українські науковці та священики. Зокрема, о. Юстин Бойко прочитає лекції:  «Метод сучасної текстуальної критики джерел і його аплікація у наукових дослідженнях», «Жанри агіографічної літератури патристичної доби», а о. Матей Гавриліва, ЧСВВ, представить лекцію на тему «Критерії праці цензорів-богословів у Конгрегації святих щодо слуг Божих, запропонованих до беатифікації як мучеників, праведних та ісповідників»

Протягом навчання слухачі матимуть поїздки замками Львівщини, побувають у Свято-Успенській Унівській лаврі, познайомляться з  фондами Центрального державного історичного архіву України у Львові. По завершенні курсу, 26 жовтня, вони складуть іспит у проф. Вінченцо Руджеррі та отримають сертифікати учасників курсу агіографії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next