АКТУАЛЬНО

Посвячення каплиці Святого пророка Іллі на Коломийському летовищі

Понеділок, 19 лютого 2018, 12:20
17 лютого владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийський, завітав на міський аеродром, щоб посвятити каплицю Святого пророка Іллі. Разом з архиєреєм на посвяченні були: адміністратор катедрального собору Преображення Христового о.Володимир Білослудцев, синкел у справах мирян о. Юрій Лукачик, декан Печеніжинський о.Юрій Максим’юк та о.Роман Малярчук.

Звертаючись до присутніх, владика зазначив, що назва каплиці є символічною, адже пророк Ілля є особою відомою й улюбленою всім народом. Найбільш характерною його рисою є наявність повітряного транспортного засобу – вогненної колісниці, на якій він вознісся в небеса.

"Перед людьми виникає питання: що ж таке колісниця, на якій пророк поїхав у небеса? І куди повезла його ця колісниця? Віра перших християн не ставила під сумнів існування вогняної колісниці. Навпаки, вони вірили, що шість білих коней без жодної плями з вогненними гривами і вогненними копитами з’явилися у вогняній хмарі і забрали пророка в Рай.

Якщо народи на землі ведуть себе недобре, тоді Ілля може розкувати своїх коней на небесах і кинути підковою в грішників, від чого наступить обов’язкова смерть. Ілля пов'язаний із різними небесними явищами – грозою, громами, кометами, смерчами, які цей святий посилає людям, щоб повернути їх на дорогу праведників", - сказав єпископ.

Також владика Василь поблагословив і окропив свяченою водою технічний персонал, льотчиків і повітряний транспорт.

Наостанок єпископ додав: "Цей день посвячення збігається з днем Героїв Небесної сотні. Ці хлопці перебувають у небі, як Ангели. Знайте і пам’ятайте, що ангели люблять вас і дивляться на вас! Одне прошу - не відганяйте їх свідомо від себе!"

Далі розпочалася святкова програма, в рамках якої присутнім продемонстрували показові польоти професіоналів, катання на літаках та мотодельтапланах, стрибки з парашутом.

Прес-служба Коломийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next