АКТУАЛЬНО

Потрійне свято у Покотилівці, що на Харківщині

Понеділок, 13 жовтня 2014, 16:24
12 жовтня 2014 року парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці, що в смт Покотилівка на Харківщині, святкували потрійне свято: храмовий празник, освячення нового престолу та 20 років від заснування храму і монастиря.

Святкування розпочалося в суботу Великою вечірнею з литією, яку очолив Екзарх Харківський Василь (Тучапець) у співслужінні з протоігуменом провінції отців василіан в Україні о. Пантелеймоном Саламахою, ЧСВВ, та чисельними вірними. Після Вечірні єпископ виставив мощі блаженного Йосафата Коциловського та привітав усіх вірних із початком святкувань.

У неділю, 12 жовтня о 08:00, розпочалася святкова Утреня, а по її закінченні всі присутні вийшли на подвір’я храму зустріти Екзарха Харківського. Настоятель монастиря о. Йосиф Щур, ЧСВВ, привітав владику, вручивши йому хрест, а парафіянка храму подала ієрархові запашний коровай. Опісля Владика Василь у співслужінні із протоігуменом Пантелеймоном, ігуменом Жовківського монастиря Різдва Христового о. Веніамином Чернегою, ЧСВВ, деканом Харківського екзархату о. Олександром Дядею та чисельними священиками екзархату освятили новий престол, який був приурочений до 20-ліття монастиря і храму, та відслужили Святу Літургію.

У проповіді владика Василь зосередив свою увагу на важливості подякувати Матері Божій за всі отримані ласки, розповів про сам празник, привітав із 20-річчям та згадав настоятелів, які впродовж цих років служили в цьому монастирі.

Після Святої Літургії всі присутні в храмі віддали себе під покров Матері Божій. На закінчення настоятель храму і монастиря о. Йосиф висловив подяку владиці, протоігумену та всім присутнім, згадав попереднього настоятеля о. Онуфрія Репецького, ЧСВВ, який не зміг приїхати на свято, але серцем і молитовно єднався з усіма ними, подякував усім вірним, добродіям і жертводавцям, а також попросив молитов за священиків, бо добрий священик це той, за якого постійно моляться. Також привітав парафін зі святом о. Ігор Табака з Люботина, а владика благословив всіх освяченою водою.

Святкування продовжилося урочистим концертом хору парафії під керівництвом регента Лариси Щербіни в супроводі віршів письменниці та поета Олени Пушкар. Опісля всі частувалися смачною покровською кашею та пустили в небо кульки із записками до Матері Божої.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next