АКТУАЛЬНО

Повага до створіння Божого – шлях до побудови процвітаючого суспільства

Понеділок, 09 грудня 2013, 19:44
8 грудня 2013 року в с. Братківці Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ були проведені останні лекції із соціальної доктрини Церкви, ініційовані Комісією УГКЦ «Справедливість і мир» спільно з Бюро УГКЦ із питань екології. Для завершення заходу на теренах архиєпархії було вибрано громаду, якою опікується о. Роман Дармограй, котрий водночас є головою комісії с вищезгаданої архиєпархії.

Лекції розпочались урочистою недільною Божественною Літургією, яку відслужив отець-парох у співслужінні з о. Володимиром Містерманом, заступником керівника Бюро УГКЦ з питань екології. Під час Служби Божої, після прочитання Євангелія, охоронець створіння Божого виголосив проповідь. Він запропонував чисельно зібраним вірним подивитися на всі події, які відбуваються в суспільстві, через призму Святого Писання, що припало на цю неділю. «Тверда і жива віра, дитяче довір’я до Божого Провидіння та невпинне і ненаситне бажання пізнавати й захищати Правду – це той шлях, що ним повинні пройти християнські спільноти на шляху побудови суспільства, в якому поважатимуть як людину, так і ціле створіння», – підкреслив проповідник. Духовний отець поставив особливий акцент на тому, що сучасне суспільство через корупцію, несправедливий розподіл та використання природних ресурсів розкладається і кровоточить подібно до євангельської жінки.

Після завершення Літургії представник Екобюро звернувся до місцевої християнської громади з наукою, в якій стисло й лаконічно розповів про соціальне вчення Церкви та про його важливу роль в житті християнських спільнот. На лекції о. Володимир зосередив особливу увагу на тому, що християнська віра, аби бути здатною постійно змінювати суспільство, уприсутнючи вже тут і тепер Царство Небесне, не може залишатися на рівні дітей, які готуються до сповіді, а повинна постійно зростати і поглиблюватися. Тому Церква через поширення соціального вчення намагається зорієнтувати християнські спільноти в споживацькому світі, даючи підказки щодо того, як християнин у третьому тисячолітті повинен відповідати на запитання та виклики.

Спільна вдало реалізована ініціатива Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» та Бюро УГКЦ з питань екології дають зрозуміти, що донесення соціального вчення Церкви до якомога більшої кількості вірних може стати неоціненим внеском у реалізацію загальноцерковної стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next