АКТУАЛЬНО

«Прагнення бути європейцем означає міняти себе і довколишній світ на краще», - о. Михайло Дзуль, референт Екобюро УГКЦ в Івано-Франківській архиєпархії

П'ятниця, 19 грудня 2014, 13:36
Відлуння «Екологічних місій для порятунку створіння», які з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології проводяться у всіх єпархіях та екзархатах УГКЦ, доходить до різних деканатів і парафій, на яких такі місії не проводились.

17 грудня 2014 року, на запрошення о. Мирослава Любінця, протопресвітера Букачівського Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, відбувся екологічний візит о. Михайла Дзуля, референта Бюро УГКЦ з питань екології у вищезгаданій архиєпархії до смт Букачівці.

У міській лікарні зібралися місцеві медпрацівники на чолі з головним лікарем п. Зеновієм Кучинським, щоб поглибити свої знання у сфері охорони довкілля та отримати компетентні відповіді на актуальні питання щодо ролі Церкви у збереженні Божого творіння. Представник Екобюро зазначив, що через нищення природи людина не тільки вкорочує собі життя тут, на Землі, а й позбавляє себе життя вічного, що стало очевидним у процесі роз’яснення терміна «екологічний гріх». У процесі діалогу, який зав’язався, медики задавали питання, які їх тривожать, і водночас ділилися особистим досвідом бережливого ставлення до Божих дарів.

У Букачівській ЗОШ о. Михайло основний акцент у зустрічі поставив на проблему забруднення навколишнього середовища, яка, на думку місцевого пароха о. Мирослава, «є нагальною і  конечною для вирішення, бо коли раніше в річці Свірж місцеві жителі сітками від цибулі ловили рибу, то зараз через забруднення взагалі важко що-небудь впіймати,  а в придорожньому лісі замість грибів чи ягід можна збирати хіба пляшки та поліетиленові пакети». Екореферент, намагаючись зачепити «європейські» прагнення молоді, нагадав присутнім, що бути європейцем - означає не тільки краще жити та користати з благ цивілізації, але й визнавати власні помилки чи проступки, бути готовими їх виправляти і змінювати на краще себе та оточуючий, Богом створений світ.

Уже традиційно особливе зацікавлення присутніх викликала демонстраційна валіза «енергоефективності», яку презентував о. Михайло. Багато технічних новинок, які вона вміщує. можуть бути використані в щоденному житті кожної людини, для того щоб зменшити використання та марнотратне споживання енергії та інших Божих природних дарів. Усі охочі учні та вчителі могли виміряти електромагнітне поле свого мобільного телефону, таким чином також виявивши приховані небезпеки технічних послуг, які приваблюють сучасну людину, а зокрема молодь.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next