АКТУАЛЬНО

Працівники Патріаршої курії УГКЦ подякували Тетяні Ставничій за служіння

П'ятниця, 12 серпня 2016, 18:25
11 серпня працівники Патріарших церковних структур УГКЦ мали нагоду подякувати за співпрацю Тетяні Ставничій, керівнику Відділу розвитку Патріаршої курії УГКЦ, яка сповнювала тут служіння понад 15 років. Віддане служіння п. Тетяни Церкві відзначив Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав Патріаршою грамотою. А всі, хто працював протягом тривалого часу з нею, мали змогу сказати їй слова подяки в Патріаршому домі у Львові та розділити спільну трапезу.

Отець Петро Рак, керівник Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ, подякував п. Тетяні за служіння Україні та Церкві. «Ви застосували свої вміння і знання, щоб Патріарша курія з дуже скромної організації перетворилася на повноцінну структуру Церкви, – звернувся він до неї. – Ви віддали 15 років життя, допомагаючи різним церковним проектам, служачи окремим єпархіям, будуючи зовнішні зв’язки. Знаю, що вам було дуже нелегко, бо виконувати правильно умови жертводавців важко, і ми, нажаль, ще не вміємо це досконало робити. Попри це жертводавці вірять нам завдяки вашій поставі, бо саме ви всі ці роки були обличчям УГКЦ перед допомоговими організаціями».  

Сестра Еммануїла Харишин висловила слова вдячності від імені Митрополита Володимира (Війтишина), Патріаршого економа: «Тримаючи оцей букет квітів для вас, прагну сказати, що ви безліч разів пробували зв’язати все в один букет, подібний до цього, різнокольорового. Адже, якби були одинакові квіти, то букет не був би таким красивим. Дай Боже, аби ви далі могла збирати оту різноманітність. Дякуємо вам за ентузіазм, творчість й активність, яка нас будила до дій. Любимо вас і дякуємо».

Висловити своє визнання прийшов і о. Богдан Прах, ректор УКУ, який, не стримуючи емоцій, промовив до п. Тетяни: «Нам усім на серці нелегко сьогодні. Проте ми знаємо, що ви будете в душі завжди з нами. Тішуся, що ви за ці 15 років зробили стільки добра для Церкви завдяки вашій компетентності й професіоналізму. Багато людей скористалися з праці наших церковних струткур, які діють завдяки вашій праці. Переконаний, що навіть зі США ви підтримуватимете всі наші ініціативи. Успіхів вам і радості».

Як відомо, п. Тетяна доклалася до розвитку євангелізації та місійності УГКЦ. Зокрема, як зазначив владика Йосафат (Мощич), голова Ради євангелізації УГКЦ, вона брала участь у розробці Декади місійності. «Пані Тетяна має дар не тільки управляти й шукати фінанси, вона також глибоко-духовна особа, яка добре розбирається в питаннях євангелізації й місійності». Як стверджують колеги п. Тетяни, вона дуже творча особа, яка прагнула працювати ще й в пасторальній царині: «Ми це бачили і відчували, коли неодноразово приходили за порадою з приводу того, як краще подавати той чи той проект».

Додамо, невдовзі п. Тетяна працюватиме у Фонді допомоги Східній Європі Американської Єпископської Конференції у Вашингтоні (США).

Департамент інфомації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next