АКТУАЛЬНО

Працівники Тернопільської облспоживспілки своє професійне свято відзначили у Зарваниці

Понеділок, 08 липня 2019, 14:49
Близько тисячі працівників Тернопільської обласної спілки споживчих товариств і працівників кредитної спілки «Вигода» взяли участь у ХVI професійній прощі до Марійського духовного центру «Зарваниця». Проща відбулася 6 липня, з нагоди Міжнародного дня кооперативів.

Розпочалося паломництво процесійною ходою до малої базиліки Зарваницької Матері Божої. Відтак усі прочани взяли участь у Божественній Літургії, яку відслужили адміністратор малої базиліки о. Дмитро Квич і сотрудник парафії Всіх святих українського народу м. Стрия о. Тарас Пиріг, який разом із вірними прибув цього дня на прощу до відпустового місця.

Роздумуючи над значенням празника Співстраждання Пресвятій Богородиці, який наша Церква відзначає в суботу, о. Дмитро наголосив, що Марія завжди старалася  бути непомітною, у тіні, і робила все, щоб кожному  було добре. «Цього дня ми виявляємо співчуття Пресвятій Богородиці. Її серце глибоко зранене не лише стражданнями Сина, а й усього світу. Марія дає приклад і вчить нас важливої речі – завжди казати Богові «так». Не лише тоді, коли Ісуса хвалять за велику мудрість, якої Він навчає, або коли Він робить чуда, а й тоді, коли Його переслідують, зневажають, коли Його засудять і коли Він помре на хресті», - зазначив отець.

Після богослужіння о. Дмитро щиро привітав голову Тернопільської облспоживспілки  п. Михайла Лазара, голову кредитної спілки «Вигода» п. Петра Маковського та всіх працівників, які так чисельно прибули на прощу. Відтак відбулося водосвяття і панахида за героями, які віддали життя за кращу долю України.  Також паломники молитовно пройшли Хресну дорогу. Завершилася проща спільною молитвою в у комплексі «Український Єрусалим».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next