АКТУАЛЬНО

Працівникам пасторального відділу курії Львівської архиєпархії УГКЦ було представлено діяльність Бюро з питань екології

Вівторок, 01 грудня 2015, 12:28
26 листопада 2015 року Божого з ініціативи працівників пасторального відділу курії Львівської архиєпархії УГКЦ та БО «Фундація духовного відродження» в Шевченківському гаю, у приміщенні музею, відбулася зустріч, на якій було представлено діяльність Бюро УГКЦ з питань екології.

Організатором заходу виступив о. Микола Пришляк, референт з питань екології у Львівській архиєпархії.

Розпочалася зустріч з Молебню до Богородиці, після якого всі учасники мали можливість послухати низку доповідей. Першим до слова було запрошено о. Володимира Містермана, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який у своїй короткій доповіді представив діяльність екологічної церковної інституції, розповівши про доцільність її заснування та головні завдання. Священик наголосив, що ця інституція покликана допомогти Церкві оживити християнську віру, чинячи через її екологічну складову по-справжньому дієвою в повсякденному житті. «Навчитися дивитися на Богом створений світ – природу, очима самого Творця не просте завдання для кожного християнина, – підсумував о. Володимир і додав, що безвідповідальне ставлення до довкілля ставить під загрозу як туземне, так і вічне життя».

Другою до слова була запрошена п. Любов Горбань, науковий співробітник ПЗ «Розточчя», яка у своїй презентації панорамно представила все багатство природного заповідника. Доповідач в особливий спосіб наголосила на важливості збереження природного багатства нашої Батьківщини, підкреслюючи, що це може вдатися лише завдяки спільним зусиллям та співпраці, зокрема з УГКЦ.

Наступними доповідачами зустрічі були п. Ірина Личенко, доктор юридичних наук, та п. Андрій Галушко, начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради.

Про потрійний вимір діяльності Екобюро у своїй презентації розповів о. Микола Пришляк. «Проголошення Божого Слова, сакраментально-літургійний вимір та дияконія – це ті три виміри, завдяки яким церковна екологічна інституція здійснює свою діяльність, плекаючи відповідальність за Боже створіння – природу», – сказав екореферент. На прикладі екологічних місій для порятунку створіння, екологічних літніх таборів, Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» та інших ініціатив було показано як на практиці дана інституція здійснює свою діяльність.

На завершення усіх представлень зав’язалася жива дискусія між учасниками даного екологічного заходу, під час якої працівники пасторального відділу піднімали важливі питання, які в більшій чи меншій мірі стосувалися екологічних проблем.

На завершення о. Павло Цьвок, синкел у справах мирян Львівської архиєпархії, підбив підсумки, висловивши певні думки щодо того, як можна було б оптимізувати діяльність Екобюро.

Учасники дійшли висновку, що існуючі в нашому суспільстві екологічні проблеми є наслідком низького рівня екологічної культури серед населення, що стає великим викликом як для УГКЦ, так і для інших християнських Церков в Україні.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next