АКТУАЛЬНО

Працівники БФ «Карітас-Київ» завершили навчання на курсах підвищення кваліфікації «Соціальна робота»

Четвер, 24 грудня 2015, 14:07
«23 грудня 2015 року працівники Благодійного фонду «Карітас-Київ» завершили навчання на курсах підвищення кваліфікації в Школі соціальної роботи імені В.І.Полтавця Національного університету «Києво-Могилянська академія». Загалом навчання пройшли 16 учасників, серед яких були працівники 5 регіонів Фонду та національний координатор проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні»», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Нагадуємо, що БФ «Карітас-Київ» протягом останніх років виступає за надання соціальних послуг саме тими спеціалістами, які пройшли спеціальну підготовку. В ідеї здобуття кваліфікації соціального працівника лежить потреба знань основних концепцій, методів, підходів, принципів та стратегій втручання при роботі з клієнтами.

«Навчання тривало чотири тижні з одно- та двотижневими перервами. На першому тижні учасники знайомилися з основами соціальної роботи, її теоріями, історією та портретом соціального працівника. Під час другого тижня навчання учасники поглиблювали свої знання щодо форм соціальної роботи. Третій тиждень створив умови для роботи над формуванням спеціальних заходів попередження професійного вигоряння. Крім цього, важливою була інформація щодо стилю і методів управління в громадських організаціях, державних структурах та бізнесі. На останньому тижні навчання учасники захищали веденні ними випадки, в яких акцентувалася увага на джерелі залучення клієнта; встановленні контакту з клієнтом; зборі інформації та оцінці потреб; плануванні заходів випадку; проведенні моніторингу виконаних заходів; кінцевому оцінюванні та завершенні стосунків; підведенні основних підсумків та рефлексії», - розповідає Олена Федай, соціальний працівник БФ «Карітас-Київ».

Під час навчання та підготовки опису випадку спеціалісти отримали можливість формування зовсім іншого бачення своєї роботи, залучення нових підходів та методів під час супроводу клієнта. Крім того, курси підвищення кваліфікації були організовані таким чином, щоби спеціалісти більше звернули увагу на клієнта як на експерта усього, що відбувається в його житті, який може не лише потрапити в складну ситуацію, але й наділений ресурсами для виходу з неї; нових методів, форм, стратегій та прийомів на шляху планування та досягнення поставлених завдань.

БФ «Карітас-Київ» висловлює щиру вдячність за отриману можливість та ті знання і навички, які були сформовані під час лекційних та практичних занять ґрунтовно підготовлених висококваліфікованими викладачами Національного університету «Києво-Могилянська академія» та МБФ «Карітас України».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next