АКТУАЛЬНО

Працівники «львівського крила» Патріаршої курії взяли участь в акції озелення Патріаршого дому

Четвер, 11 квітня 2019, 11:02
У середу, 10 квітня 2019 року, у Львові, біля Патріаршого дому УГКЦ, відбулася акція озеленення – посадка магнолій та лип. У заході мали нагоду взяти участь працівники «львівського крила» курії.

Акцію «Посади дерево миру» в межах Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» організувало Бюро УГКЦ із питань екології за підтримки Міністерства екології.

«Ця акція була започаткована з метою привернення уваги громадськості до екологічних проблем війни на Сході України. Адже через війну страждають і гинуть не лише люди. На жаль, її наслідки також дуже відчуває навколишнє середовище, зокрема ліс», – зазначив Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, а також розповів про інші небезпеки й загрози навколишньому середовищу. – Крім того, ціль акції – об’єднати якомога більше людей в їхніх зусиллях для збереження світу, тобто тих дарів природи, які Господь дарував нам».

За словами Володимира Шеремети, відбулося шість «хвиль» цієї акції (весна–осінь). Він наголосив, що людям варто усвідомлювати відповідальність за світ, в якому вони живуть. Тому такі ідеї варто поширювати іншим.

«Ми маємо цю нагоду разом (у продовження свята Благовіщення) засвідчити духовне споріднення з Главою Церкви», – заявив о. Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії. Він згадав про жертводавців, які здійснили великий внесок для розвитку Патріаршого дому.

Адже в екоакції з озеленення взяла участь Ольга Мельник, дружина президента будівельної корпорації РІЕЛ, яка внесла свою посильну лепту в розбудову Патріаршого дому. Потрібно зауважити, що з нагоди храмового празника Благовіщення вона подарувала магнолії, які в межах цієї ініціативи висадили працівники курії перед головним входом до Патріаршого дому. «Я хочу, щоб ці білі магнолії були своєрідним символом, мов білі голуби миру. Тому бажаю вам миру, любові в серці та спокою в душі», – промовила Ольга Мельник.

Варто зазначити, що до акції також долучилися й отці з Івано-Франківської архиєпархії, які в цей період беруть участь у реколекціях в Патріаршому домі.

«Нехай ці дерева, які ми тепер висаджуємо, будуть символом, воланням до нас, що в день Воскресіння вся природа хоче прославити Бога нашими вустами», – наприкінці сказав о. Володимир Містерман, заступник адміністратора Патріаршої курії УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next