АКТУАЛЬНО

Працівники Патріаршої курії у Львові спільною молитвою вшанували 86-річчя з дня народження Блаженнішого Любомира

Вівторок, 26 лютого 2019, 21:20
У вівторок, 26 лютого 2019 року, працівники Патріаршої курії у Львові спільною молитвою вшанували 86-ту річницю з дня народження світлої пам'яті Блаженнішого Любомира Гузара. Заупокійна Свята Літургія відбулася в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці в Патріаршому домі.

У своєму слові до працівників Курії отець Володимир Містерман зазначив: «Пов’язуючи заупокійне Євангеліє (Ів. 5, 24-30) із постаттю Блаженнішого Любомира, проповідник зауважив, що «той факт, що Блаженніший Любомир глибоко закарбувався в пам’яті і серцях не лише вірних УГКЦ, а й віруючих інших конфесій чи навіть невіруючих, свідчить те, що Дари Святого Духа в житті великого патріарха були справді плідними і він, будучи ще фізично присутнім серед нас, вже жив Життям вічним».

За його словами, Блаженніший Любомир вболівав за майбутнє Церкви та українського суспільства, тому вкладав душу і серце в розвиток Патріаршої курії.

«Він щиро вірив: якщо в Курії працюватимуть люди, які щиро вірять у воскреслого Христа, матимуть взаємну повагу і любов між собою, то їм вдасться стати не лише ефективними професіоналами (які блискавично зможуть давати відповіді на виклики сучасного суспільства) але, найголовніше - переконливо свідчитимуть про живого Бога, долучаючись до побудови Царства Небесного посеред нас», - наголосив о. Володимир Містерман.

Нагадаємо, що 31 травня 2017 року на 85-му році життя після важкої недуги відійшов до вічності Блаженніший Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ.

Додамо, що 10 лютого 2011 року на прес-конференції в Києві Блаженніший Любомир повідомив про те, що цього дня папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа УГКЦ. Відповідне прохання до Святішого Отця Глава УГКЦ подав, коли йому виповнилося 75 років.

Займався активною громадською діяльністю, був духовним лідером не лише для греко-католиків, а й моральним авторитетом для всіх українців.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next