АКТУАЛЬНО

Працівники прес-служби Івано-Франківської архиєпархії проходять стажування в провідних медіа Німеччини

Четвер, 02 серпня 2018, 12:05
З 30 липня по 5 серпня троє працівників Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ мають можливість пройти фахове стажування в своїх колег з Архієпархії Кельн (Німеччина). Для о. Володимира Лукашевського, д-на Маркіяна Букатчука та Дмитра Дем'яніва це чудова нагода познайомитися з передовими напрацюваннями в сфері мас-медіа, з культурою та ментальністю однієї з найрозвинутіших церковних структур Німеччини.

Протягом п'яти днів гості з Івано-Франківська ознайомляться з діяльністю медіа-відділу архиєпархії Кельна. Кожен день українці розпочинають з молитви в катедральному соборі міста, який почали будувати 1248 року та зводили впродовж 600 років. Сам собор є головною окрасою міста та його символом.

Після молитви розпочинаються практичні зустрічі. Так, в перший день івано-франківські медійники дізнались про функціонування структури Newsdesk та її особливості. Далі німецькі колеги познайомили гостей з діяльністю головного інтернет-ресурсу та архиєпархіального радіо Domradio. Там, зокрема, вони мали можливість побачити процес відео- та аудіомонтажу, записати власне інтерв'ю та побачити роботу модератора студії в прямому ефірі однієї з найпопулярніших радіостанцій міста.

Цікавим передбачає бути четвер, коли троє працівників Івано-Франківської архиєпархії візьмуть участь в тижневій конференції медіа-відділу архиєпархії Кельна. На завершення також заплановано праця у сфері соціальних мереж.

«Дуже добре знати теорію, але куди важливіше бачити чудову працю та старатися втілювати якісь позитивні моменти і у своїй діяльності. Для мене особисто це колосальний досвід, який, я сподіваюся, вже в скорому часі дасть свій гарний результат в діяльності медіа-ресурсів нашої архиєпархії», - поділився своїми враженнями Прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії о. Володимир Лукашевський.

Як уже повідомляли раніше, протягом цього літа працівники Івано-Франківської архиєпархії мають можливість пройти стажування в Німеччині. Так, в Кельні вже побували працівники сфери нерухомості. Останніми ж на стажування відправляться працівники Лікувально Діагностичного центру св. Луки, для здобуття досвіду у медичній сфері.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next