АКТУАЛЬНО

Право Східних Католицьких Церков обговорювали фахівці на міжнародній конференції у Брюховичах

Понеділок, 20 травня 2019, 14:49
18 травня 2019 року базі Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені Й. В. Рутського (Львів-Брюховичі) під патронатом Католицького люблінського університету відбулася міжнародна конференція, присвячена праву Східних Католицьких Церков. У роботі конференції взяли участь Церковні юристи з України, Польщі та з Вірменії.

Міжнародна конференція розпочалася з вітального слова, яке виголосив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Теодор Мартинюк. Опісля судовий вікарій Івано-Франківської архиєпархії о. д-р Віталій Токар виступив зі вступною промовою та розпочав перше засідання.

Під час першого засідання було порушені такі питання: «Конгрегація Східних Церков – виклики сучасності» (ks. dr hab. Grzegorz Wojciechowski); «Екуменізм в Україні в сучасних реаліях» (о. д-р Андрій Чорненко); «Формування сучасної канонічної термінології на означення Східних Католицьких Церков» (о. ліц. Олег Бісик); «Права дитини в праві Східних Католицьких Церков» (о. ліц. Іван Ходонович). По завершенні доповідей відбулося обговорення тем.

Друга частина конференції розпочалася в післяобідній час. На ній, зокрема, обговорювалися такі теми, як «Повноваження єпархіального єпископа у Вірменській Католицькій Церкві» (ks. mgr lic. Rafał Krawczyk); «Партикулярне право Церкви sui iuris і чернечі інститути: межі регулювання» (о. ліц. Віктор Василь Квасній, ЧСВВ); «Покликання християнської сім’ї в Післясинодальній Апостольській адгортації «Ecclesia in Medio Oriente»» (mgr lic. Monika Zając); «Загальне право та процесуальне законодавство, яке слід застосовувати у випадку подружжя між католиками та розлученими православними» (о. ліц. Віталій Федун) та «Релігійні символи в демократичній державі» (dr Santiago Cañamares Arribas).

Завершилася міжнародна конференція з Права Східних Католицьких Церков спільним обговоренням та жвавою дискусією.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next