АКТУАЛЬНО

Православні християни світу: «Настав час визнати жахливу правду про Львівський псевдособор 1946 року»

Понеділок, 07 березня 2016, 18:36
Група відомих православних християн світу оприлюднила 7 березня заяву про жахливу правду щодо Львівського псевдособору 1946 року, який дав старт сталінському режиму ліквідувати УГКЦ.

У документі наголошено, що православні християни «почуваються відповідальними за злочинне мовчання, яке огортає руйнування цієї Церкви радянським режимом за участі Московського патріархату».

«Ми знаємо, що мільйони православних християн по цілому світі щиро засуджують антирелігійні переслідування з боку радянського уряду і Йосифа Джугашвілі зокрема… Ми смиренно просимо прощення за всі несправедливості, жертвами яких вони стали під прикриттям авторитету Православної Церкви, і схиляємо наші голови перед мучениками Української Греко-Католицької Церкви», – ідеться в Заяві.

У поминальний день, 10 березня, православні християни у світі молитимуться за всіх невинних жертв УГКЦ, «котрі за потурання Московського патріархату були ув’язненими, закатованими, депортованими і вбитими радянською владою».

Заяву, зокрема, підписали: Антуан Аржаковський, православний християнин (Париж), Андрій Черняк, православний християнин (Москва), о. Георгій Коваленко, православний християнин (Київ), Ольга Седакова, православна християнка (Москва), Костянтин Сігов, православний християнин (Київ), о. Андрій Дудченко, православний християнин (Київ), та інші.

risu.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next