АКТУАЛЬНО

Празник Верховних апостолів Петра і Павла в м. Мелітополі

Четвер, 14 липня 2016, 11:53
На свято Верховних апостолів Петра і Павла владика Михайло (Бубній) очолив Архиєрейську Божественну Літургію в м. Мелітополі.

Прибув Екзарх на запрошення митрофорного протоієрея Петра Криницького, котрий, окрім іменин, святкував своє 60-річчя. Божественну Літургію, на якій співслужили численні священики, звеличили хористи з Києва, а прислуговували владиці Михайлу семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

У проповіді Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський, на прикладі святих верховних апостолів Петра і Павла, наголосив на місії кожного охрещеного проповідувати Слово Боже, на готовності пожертвувати для Христа своє життя, на дивному промислі Божого провидіння, яке зробило з гонителя та переслідувача Церкви Христової, Савла, найбільшого її проповідника і мученика за віру - святого апостола Павла.

На адресу ювіляра лунали численні привітання від парафіян, теперішніх і колишніх, які подолали не одну сотню кілометрів, щоб висловити слова вдячності за ревне та самовіддане служіння о. Петра.

Від міської влади м. Мелітополя була зачитана привітальна листівка. За прикладне та невтомне служіння на східних теренах України Блаженніший Святослав відзначив о. Петра грамотою. Екзарх Одеський також нагородив ювіляра грамотою, яку зачитав канцлер о. д-р Микола Слободян. Слід зазначити, що о. Петро заснував дві парафії на території Одеського екзархату, у Нижніх Сірогозах і Верхніх Торгаях.

Десятки букетів квітів, що принесли вдячні парафіяни, ювіляр поставив біля ікони Пресвятої Богородиці, до якої має велику набожність. Свято продовжилося концертною програмою та візитом владики Степана (Менька), який нагородив о. Петра грамотою.

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next