АКТУАЛЬНО

Представлення Великопісної екологічної ініціативи в ІФДС

П'ятниця, 13 березня 2015, 11:49
10 березня в Івано-Франківській духовній семінарії імені свщмч. Йосафата було представлено Великопісну екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Після спільного вечірнього Богослужіння до семінаристів звернувся референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії о. Михайло Дзуль, який зазначив, що головною метою цьогорічної ініціативи є спроба донести до вірних розуміння того, що Великий піст не є часом суцільних заборон, обмежень, умертвлень, але періодом підготовки до Воскресіння – спільного торжественного бенкету Творця і всього створіння.

У благодатний час підготовки до цього радісного і світлого торжества життя над смертю кожна людина повинна через навернення і покаяння увійти в ближче, інтимне спілкування з Господом, а це стає можливим завдяки трьом складовим: молитві, посту та ділам милосердя. Через молитву людина приходить до розуміння, що її повноцінне життя можливе тільки в Христі і починає дивитися на довколишній світ по-божому, очима Творця. Піст спонукує нас плекати чесноту поміркованості, викоренити зі свого життя споживацькій підхід до Божих дарів та сказати гріхові рішуче «ні». Діла милосердя дозволяють нам бути дієвим знаряддям в руках Божих, генератором відновлення Божої справедливості у суспільстві, а потребуючій людині – повірити в Божий промисел щодо неї.

«Церковні екологи, за підтримки душпастирів, у цей час посту особливу увагу вірних прагнуть привернути до двох надзвичайно шкідливих і негативних явищ, які, на жаль, широко практикуються в Галичині – весняні підпали та використання пластмасової церковної атрибутики. З огляду на загрозу для здоров’я людей і шкоду для довкілля, ми всі разом повинні виступити єдиним фронтом у боротьбі з цими екологічними гріхами», – зазначив екореферент.

На завершення о. Михайло висловив сподівання, що брати-семінаристи, як майбутні душпастирі, активно долучаться до праці на цьому поприщі і закликав їх нести інформацію про цьогорічну Великопісну екологічну ініціативу всім людям, закликаючи до екологічного навернення та пошани до Богом створеного світу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next