АКТУАЛЬНО

Представник Агентства ООН у справах біженців Пабло Матеу та директор "Карітас-Київ" о. Роман Сиротич обговорили питання ВПО

П'ятниця, 26 травня 2017, 14:59
Представник Агентства ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу та директор "Карітас-Київ" о. Роман Сиротич провели зустріч та обговорили основні питання і проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Метою зустрічі було обмін інформацією про діяльність, об'єднання зусиль для покращення надання допомоги переселенцям, обмін досвідом праці, представлення методів і форм надання допомоги ВПО. Під час зустрічі було порушено низку питань і проблем, з якими зіштовхуються внутрішньо переміщені особи в Україні. Зокрема, питання житла, працевлаштування і гідної заробітної платні та задоволення базових потреб у харчуванні, медикаментах, засобах гігієни та одязі.

Пабло Матеу підкреслив, що дуже важливим питанням на сьогодні перед ООН є питання соціального житла. Це, звичайно, дуже не проста проблема, але світова спільнота хоче активно долучитися до вирішення цього нагального питання. На думку представника ООН, в Україні питання соціального житла має бути інтегральною частиною житлової політики держави взагалі, тому одна з ініціатив ООН – допомогти Українській державі випрацювати певні критерії і закони саме щодо соціального житла.

Отець Роман Сиротич представив діяльність "Карітасу-Київ" у сфері надання допомоги ВПО, окреслив основні принципи та категорії людей, яким надається допомога, наголосив на великих потребах, оскільки на території Київської архиєпархії УГКЦ проживає понад 250 тисяч внутрішньо-переміщених осіб.

На завершення було окреслено орієнтири подальшої співпраці. Директор "Карітас-Київ" подякував представнику Агентства ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу за сприяння миру в Україні та активній підтримці ВПО. А Пабло Матеу висловив вдячність УГКЦ за надання допомоги переселенцям. 

Прес-служба БФ "Карітас-Київ"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next