АКТУАЛЬНО

Представник УГКЦ узяв участь у Католицьких днях у Німеччині

П'ятниця, 11 травня 2018, 14:52
9 травня у вестфальському Мюнстері (Німеччина) десятки тисяч людей зібралися на Католицькі дні (Katholikentag) у пошуках миру. Саме під таким гаслом («Шукайте миру»/ Suche Frieden) цього року від 9 до 13 травня уже 101-й раз католики та люди доброї волі з усієї Німеччини та закордону зібралися на центральну подію Церкви суспільного характеру.

Серед учасників та почесних гостей - представники німецького та світового єпископату, православних і протестантських Церков, центральної та місцевої влади, суспільні та політичні діячі, активні католики та всі не байдужі. Українську Греко-Католицьку Церкву, за дорученням Блаженнішого Святослава, представляє у ці дні священик Київської архиєпархії протоієрей Іван Сохан: «Тема миру сьогодні особливо актуальна для України. Україна стала кривавою раною війни у Східній Європі, тому активний пошук миру є одним з найбільших пріоритетів для нас!»

В урочистій церемонії відкриття 9 травня взяв участь Президент Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр та Міністр-президент Північної Райвестфалії Армін Ляшет.

До учасників Католицьких днів в Мюнстері окремим посланням звернувся і Папа Франциск: «На сьогодні в публічних дебатах про релігію немає важливішої теми, ніж проблема фанатизму і готовності до насильства... Моя особлива турбота спрямована до тих людей, передусім дітей і молоді, які через війну та насильство у власній країні були вимушені тікати, щоб врятувати своє життя... Вони стукають до нас з проханням про допомогу та прибіжище. В їхніх очах ми бачимо тугу за миром.... Будьте посланцями миру, відповідальності та милосердя, особливо для молодого поколінням!»

Упродовж цих п’яти днів передбачені численні заходи, богослужіння, подіуми, дискусії, виставки та обговорення, і все задля єдиної мети - знайти мир!

Католицькі дні - це фестиваль віри в країнах німецькомовного простору, ініційований мирянським рухом ще у IXX столітті, і відбувається кожні 2-4 роки.

Повідомив о. Іван Сохан

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next