АКТУАЛЬНО

Представник УГКЦ узяв участь у Міжнародному молодіжному екологічному форумі

П'ятниця, 25 квітня 2014, 15:17
З 23 по 27 квітня 2014 року Божого в м. Славутич Київської області проходить IX Міжнародний молодіжний екологічний форум та І Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86», який цього року проводиться під гаслом «Від екології душі до екології життя».

Метою цього форуму є залучення молоді до громадського життя через екологічну освіту, формування екологічної свідомості дітей і молодих людей на основі загальнолюдських цінностей.

24 квітня в пленарному засіданні взяв участь о. Юрій Логаза, священик Київської архиєпархії УГКЦ, який опікується громадою міста Славутич. Адміністратор місцевої парафії виступив із доповіддю на тему «Екологія людини як передумова вирішення екологічного питання», в якій ознайомив учасників форуму з основними структурними одиницями «екології людини» і коротко показав взаємозв’язок між екологією людини та станом природного довкілля.

Після доповіді священик презентував також і діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, представив основні напрямки діяльності цієї церковної інституції та ознайомив присутніх з практичними ініціативами, які реалізовує Церква у сфері охорони Богом створеного світу – природи.

Під час зустрічі кожен учасник засідання мав змогу ознайомитися з деякими виданнями Екобюро. Для ознайомлення з ініціативами екологічної інституції УГКЦ присутні отримали спеціально підготовлені буклети та церковно-екологічний календар на 2014 рік, в якому коротко зібране екологічне вчення Церкви блаженного Івана Павла ІІ.

На завершення о. Юрій побажав усім присутнім навчитися дивитись на довколишній світ як на створіння Боже. «Щоб історія не знала більше другого Чорнобиля та подібних техногенних і екологічних катастроф, мусимо якісно змінити наш стиль життя та навчитися жити у спільному для усіх нас Домі, яким для нас є Земля, як діти Божі», – сказав духовний отець.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next