АКТУАЛЬНО

Представник від УГКЦ узяв участь у міжнародній консультаційній нараді на тему «Кліматичні зміни та міграція»

Четвер, 08 жовтня 2020, 12:08
7 жовтня 2020 року відбулася онлайн консультаційна нарада, організована центральним офісом секції мігрантів та біженців Дикастерію сприяння цілісному розвитку людської особи Святого Престолу на тему «Кліматичні зміни та міграція».
У консультаційній нараді, яку очолив кардинал Жан-Клод Голлеріх (Card. Jean-Claude Hollerich), президент Єпископської Конференції Європи, взяли участь також кардинал Міхаель Черні (Michael Czerny), працівники центрального офісу секції мігрантів та біженців вищезгаданого дикастерію та представники Німецької, Французької та Хорватської єпископських конференцій. Від УГКЦ в нараді взяв участь о. Володимир Містерман, тимчасово виконувач обов’язків адміністратора Патріаршої курії.
 
На першій сесії кожен із учасників мав нагоду стисло представити те, як екологічні проблеми впливають на міграцію в їхніх країнах і те, як Церква намагається відповідати на дані виклики. Представник від України розповів, що його Батьківщина на власному трагічному досвіді добре знає, що таке внутрішня міграція, спричинена війною та екологічними проблемами, зауваживши, що через Чорнобильську катастрофу в період з 1986 по 1991 було переселено близько 165 тисяч людей з радіоактивно забруднених територій.
 
Продовжуючи тему кліматичних змін та екологічних проблем та їх вплив на міграцію, отець-доктор Містерман відзначив зокрема, що широкомасштабні повені літом 2008 та 2020 років є свідченням цієї тісної взаємопов’язаності. Священник на прикладі паводків в Західній Україні засвідчив, як УГКЦ, як глобальна Церква, об’єднується і у скрутний час стає солідарною із стражденними братами і сестрами, надаючи їм не лише духовну, моральну чи психологічну підтримку, а й матеріальну. Як приклад дієвої любові духовенства та мирян, о. Володимир розповів про жест милосердя Філадельфійської архиєпархії, якій вдалося зібрати матеріальну допомогу майже в 200000 доларів, чим вдалось допомогти 2500 родинам.
 
Під час другої сесії учасники обговорили чорновий документ «Кліматична криза та переміщення». Цінні поради та підказки для цього документи від УГКЦ були опрацьовані професором Володимиром Шереметою, керівником Бюро УГКЦ з питань екології.
 
Усі учасники одноголосно визнали, що від того, як швидко людство зрозуміє потребу цілісного навернення та негайної зміни способу життя на дружній до Божого створіння – природи, буде залежати, який вигляд матиме світ у ближчому майбутньому.
 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next