АКТУАЛЬНО

Представник від УГКЦ взяв участь у церемонії нагородження переможців та призерів VI Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок»

Вівторок, 24 травня 2016, 10:43
23 травня 2016 року в приміщенні Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася церемонія нагородження переможців та призерів VI Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок». Конкурс був проведений Асоціацією українських правників за підтримки Київського університету імені Бориса Грінченка, Київського інституту музики імені М. Р. Глієра, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та Українського фонду культури. Повідомили у Департаменті зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні.

Організатори конкурсу зазначають: «Учасники конкурсу своїми добрими вчинками і чистим ставленням до життя створюють у суспільстві сприятливу атмосферу взаємної поваги. А відзначення переможців популяризує добрі вчинки дітей та молоді, гарний приклад яких гідний для наслідування однолітками».

Конкурс засвідчив, що Україна має багато талановитих синів і дочок, які віддають усі свої знання, вміння, щедрість сердець українському народу, справі розбудови європейської незалежної заможної держави, замислюються про своє майбутнє і майбутнє своєї Батьківщини. У них закладено прагнення бути корисним своїй громаді, своєму місту чи селищу. Сьогоднішня молодь прагне виростати свідомими громадянами з активною життєвою позицією, з далеким світоглядним баченням розвитку своєї країни та впевнено крокувати в європейське майбутнє.

Гостей та переможців привітав Президент Асоціації українських правників Василь Костицький, який у своєму слові наголосив, що «українське суспільство має дбати про морально-духовний розвиток майбутніх поколінь, а добрі справи дітей, висвітлені у конкурсних роботах, та зростання числа учасників Конкурсу повертають віру у світле майбутнє України».

Серед почесних гостей, які брали участь у роботі журі та нагородженні переможців цього конкурсу, були: колишній Президент України Віктор Ющенко, народний депутат України Ірина Луценко, композитор Олександр Злотник, Лілія Григорович та інші відомі українці. На доручення Блаженнішого Святослава, УГКЦ представляв о. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні. Під час вручення грамот та інших цінних подарунків о. Олекса передав слова вітання від Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава і зазначив, що «попри присутність мілітарної риторики, яка скрізь сьогодні звучить, війна, у класичному розумінні цього слова, раніше чи пізніше закінчиться, однак війна між добром і злом триватиме. Тому кожен моральний вчинок – це звитяга добра в цій боротьбі, і кожен учасник-переможець цього конкурсу – це частинка цієї звитяги, вкладена в перемогу добра над злом».

Від Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні учасникам-переможцям старшої вікової категорії о. Олекса Петрів вручив книгу авторства Володимира Сергійчука «Українські державники: Андрей Шептицький», у якій розповідається про державницький здвиг Митрополита Андрея, його подвижництво, яке вселяло впевненість українського народу в боротьбі за волю, коли мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов та згода будуть панувати в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

Довідка

 Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» започатковано у 2010 році Асоціацією українських правників та затверджено наказом міністра освіти і науки України від 23.11.2010.

Конкурс проводиться серед таких вікових груп:

учні 1–4 класів; учні 5–8 класів; учні 9–11 класів; учні (студенти) професійно-технічних навчальних закладів, коледжів, технікумів; студенти вищих навчальних закладів; змішана група (діяльність представників різних вікових груп)

Мета конкурсу - популяризація духовних і моральних надбань, консолідація зусиль, спрямованих на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів та студентів, створення належних умов для прояву патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до України, готовності до захисту України, забезпечення її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості.

 

Повідомили у Департаменті зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next